Ziggi Recado releaset EP #LIBERATION   
08-03-2012
ziggi_liberation_ep

Vandaag verschijnt ‘#LIBERATION’, de nieuwe EP van reggaezanger Ziggi Recado. Het is de eerste plaat die de artiest volledig in eigen beheer uitgeeft. De EP is vanaf vandaag (tijdelijk) gratis te downloaden via Ziggi’s website www.ziggirecadomusic.com

2011 was een bewogen jaar voor Ziggi Recado. De zanger bracht zijn derde studioalbum ‘Ziggi Recado’ uit in samenwerking met Rock ’N Vibes en VP Records, gevolgd door een Europese tournee en een serie optredens in de Verenigde Staten. Met zijn opwachting op festivals als ‘Reggae for Japan’ (in New York) wist Ziggi Recado indruk te maken in de VS.

Desalniettemin bereikte vorige zomer het nieuws dat Ziggi Recado en diens label –tevens managementbureau Rock ’N Vibes hun wegen scheidden als gevolg van een te uiteenlopende visie op de carrière van Ziggi. Een ingrijpende verandering, want voor het eerst in zijn carrière staat Ziggi Recado er zonder management en label voor.

De EP ‘#LIBERATION’ is het eerste project wat Ziggi Recado in eigen beheer uitbrengt. Voor de zes tracks tellende EP is de zanger terug naar zijn gevoelsmatige basis gekeerd. Het levert een plaat op met een sterk reggae and roots gevoel. Dit is duidelijk te horen op de eerste single ‘Rising’, een politiek getint nummer wat is geproduceerd door Silly Walks Discotheque & Jr Blender uit Hamburg.

Muziek maken voor het publiek. Dat is wat Ziggi Recado het belangrijkst vindt en de reden dat ‘#LIBERATION’ in eerste instantie gratis wordt aangeboden. De EP is de eerste in een reeks kleinschaligere projecten, die Ziggi in eigen beheer uit zal brengen.

Over Ziggi Recado
Met spetterende optredens op de belangrijkste Europese festivals en podia zoals Roskilde (Denemarken), Coleur Cafe (Belgie), Cabaret Sauvage (Frankrijk), Lowlands, Paaspop, Zwarte Cross, Breda Barst (Nederland) en nog vele anderen, heeft Ziggi Recado laten zien dat hij behoort tot de absolute top van de Europese (reggae) acts.

De jonge Ricardo Blijden groeide op op het Caribische eiland St. Eustatius met de Engelse voertaal, waar hij grootgebracht werd door zijn oma en opa die hem de bijnaam Ziggi gaven. In 2001 arriveerde Ziggi Recado in Nederland voor studie doeleinden. Het was in die tijd dat hij geïntroduceerd werd aan Mr Rude, de eigenaar van een onafhankelijk platenlabel genaamd Rock ‘ N Vibes Entertainment. Chillen in de studio veranderde al gauw in een professionele muziek carrière voor Ziggi Recado.
In 2006 werd Ziggi Recado’s debuut album ‘So Much Reasons’ uitgebracht. Het album ontving louter goede kritieken en leverde maar liefst 5 awards op waaronder een Essent Award, BNN Urban Award (Best Album en Best Live Act) en PP2G Awards (Best Artist en Best Album). Het nummer ‘Blaze It’ op de Come Around riddim heeft een grote internationale impact gehad en stond weken #1 in de officiële Duitse Reggae charts. 2007 werd door Ziggi Recado en The Renaissance band groots afgesloten als vaste support act van de Duitse reggae grootheid Gentleman op de Another Intensity European Tour 2007 , de allergrootste reggaetour van dat jaar.
Door vanaf zijn tweede album ‘In Transit’ de samenwerking met VP Records/Greensleeves aan te gaan, schrijft Ziggi Recado muzikale geschiedenis door de eerste Europese act te zijn waar ’s werelds grootste reggae label mee samenwerkt. In 2010 voegde Ziggi zijn echte naam Recado toe. Deze toevoeging ging gepaard met de release van de EP ‘Same Difference introducing ZIGGI RECADO’. Met de release van zijn 3e ‘self titled’ album ‘ZIGGI RECADO’ bewijst de artiest wederom een goede songwriter te zijn, maar ook een creatieve en innovatieve producer. Ziggi tourde i.s.m. partner The Bulldog™ klimaatneutraal door Europa en speelde in de Verenigde Staten o.a. op het festival ‘Reggae For Japan’.

Ziggi Recado’s EP ‘#LIBERATION’ is vanaf vandaag (tijdelijk) gratis te downloaden via ziggirecadomusic.com. Een fysiek exemplaar van de EP is verkrijgbaar tijdens liveshows. Donderdag 5 april presenteert Ziggi Recado ‘#LIBERATION LIVE’ in Bourbon Street Café (Leidsekruisstraat 6 Amsterdam).

#LIBERATION tracklist:
1. Rising
2. Cool & Humble (feat. Taranchyla)
3. More than sometimes
4. Lurking
5. Green medicine
6. Merciless

Zie ook: www.ziggirecadomusic.com – www.worldareggae.com – www.herbsound.nl

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter