Zanillya zorgt voor Kortsluiting   
22-11-2011
Zanillya_-_Kortsluiting_B-Elstak_&_Kucera_Design_700x700px

Zanillya brengt vandaag in samenwerking met State Magazine haar EP ‘Kortsluiting’ uit. Op het online hiphopplatform van BNN biedt de finaliste van de Grote Prijs van Nederland gratis een zevental nieuwe nummers aan. De EP is nu verkrijgbaar op www.statemagazine.nl

Zanillya (1983) is bezig met een indrukwekkende opmars. Zo veroverde zij als eerste deelnemer van de Grote Prijs van Nederland een finaleplaats in de categorie ‘hiphop’ en won zij in de kwartfinale én de halve finale de publieksprijs. Hieraan voorafgaand bracht de Amsterdamse haar single en videoclip ‘Niks mis’ uit en ontving 101Barz (BNN) haar in het programma voor een studiosessie. Kers op de taart vormde de nominatie voor een State Award in de categorie ‘Nieuwe Revu Rookie of the year’.

In aanloop naar de finale van de Grote Prijs (10 december 2011) in Paradiso brengt Zanillya haar EP ‘Kortsluiting’ uit. De nummers zijn de afgelopen maanden tot stand gekomen met producer THEprinceOFbeatz. Muzikaal wordt Zanillya op ‘Kortsluiting’ ondersteund door producers Monster, BeatsByBeast en THEprinceOFbeatz. Zanillya laat horen haar mannetje te staan in nummers als ‘Petje af’ en ‘Kortsluiting’, maar toont ook een zachtere kant op ‘Me Baby’ en de eerste single ‘L.O.V.E.’. Op laatstgenoemde track wordt Zanillya bijgestaan door zangeres Sanguita, wie eerder samenwerkte met Perquisite.

Over het thema kortsluiting zegt Zanillya: “Een kortsluiting is vaak onverwachts. Onverwachts kom ik de scene binnen treden. Ook is de EP een cadeautje om mijn fans warm te houden tot mijn album volgend jaar uitkomt. En het is een mooie aanleiding voor nieuw publiek om kennis met mij te maken. Kortsluiting ontstaat als een of meer elektrische draden met elkaar in aanraking komen. En zo zie ik de samenwerking tussen mij en mijn producers want uit onze samenwerking is kortsluiting ontstaan en dat levert de muziek op die ik zelf graag maak.”

Over Zanillya
Zanillya (1983) is een vrouw die met beide benen op de grond staat. Haar muziek is dynamisch en veelzijdig met poëtische teksten. Op unieke wijze fuseert ze verschillende muziekstijlen met hiphop en maakt ze een muzikale ontdekkingsreis in verschillende talen: Papiamento, Nederlands en Engels.
Haar drang om zich te uiten in meerdere kunstvormen resulteert in een veelzijdig CV: dansen, acteren, presenteren, poetry readings en het verzorgen van inspirerende workshops. Het verkennen van verschillende genres en disciplines wordt er met de paplepel ingegoten door haar moeder en vader Bobby Farrell. Nadat ze afstudeert aan Theaterschool De Nieuw Amsterdam ontmoet ze rapper Blaxtar wie haar mee op tour neemt.
In het festival- en clubcircuit timmert Zanillya inmiddels flink aan de weg om haar naam te vestigen, zowel als MC als met haar muziek. Ze heeft op diverse evenementen en festivals gestaan waaronder Oerol, het Breaking Walls Festival, de Uitmarkt en het Dunya Festival. Ook poppodia als Melkweg. Paradiso en Heineken Music Hall zijn geen onbekend terrein. Dat geldt ook voor het Concertgebouw in Amsterdam en het Rotterdamse Zomercarnaval waar zij als hoofdact optrad voor 200.000 bezoekers. In 2011 is zij de eerste vrouwelijke hiphopartiest wie de finale van de Grote Prijs van Nederland behaalt. Op 10 december 2011 strijdt Zanillya in de finale in Paradiso Amsterdam voor de titel van de prestigieuze talentenjacht. Volledig gefocust op haar carrière zal Zanillya in 2012 haar debuutalbum uitbrengen, wat een persoonlijke plaat belooft te worden die een kijkje gunt in het brein van een creatieve duizendpoot.

Zanillya’s EP ‘Kortsluiting’ is vanaf vandaag gratis te downloaden op www.statemagazine.nl

Directe link: http://www.statemagazine.nl/nieuws/2261
Directe download: http://www.statemagazine.nl/dload.php?h=c3b54e1b9dddecb7cd5439e43cdd5f8b

Tracklist:
1. Intro
2. Petje Af
3. Harder
4. Me baby
5. Fabriek (ft Sanguita)
6. Wat is kortsluiting (skit)
7. Fok female MC
8. L.O.V.E. (ft Sanguita)
9. Afsluiting Soundos (skit)
10. Kortsluiting

Mix: BeatsByBeast & THEprinceOFbeatz
Opname: Humphrey Themen in NFP Studio te Amsterdam
Mastering: Jamie ‘Lostsun’ van Zunderd, Headroom Studios
Interview: Soundos
Artwork: Brian Elstak, Def3media, Joeri Donovan

Zie www.zanillya.com en www.statemagazine.nl

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter