Zanillya wint de Grote Prijs van Nederland 2011   
11-12-2011
Zanillya wint de Grote Prijs van Nederland 2011 (foto_ Pim Hendriksen)

Zanillya heeft zaterdag 10 december de Grote Prijs van Nederland gewonnen in de categorie ‘hiphop’. In de finale wist ze de driekoppige jury middels een spetterende show te overtuigen van haar talenten. Zanillya is de eerste vrouwelijke MC die de Grote Prijs in ontvangst neemt. Naast de prestigieuze titel wint zij o.a. vijfduizend euro prijzengeld, diverse optredens en studiotijd.

Nadat Zanillya (1983) de publieksprijs won in zowel de kwartfinale als de halve finale groeide zij uit tot een van de favorieten voor de winst. Het bleef de media niet onopgemerkt en haar promotietour deed onder andere Zo:Raymann, Grazia en FunX aan. Zelf droeg ze een extra steentje bij door haar EP ‘Kortsluiting’ uit te brengen in samenwerking met BNN’s State Magazine.

In de finale in de Amsterdamse poptempel Paradiso werd Zanillya vergezeld door haar band, bestaande uit deejay/producer THEprinceOFbeatz, een veejay, een selectie blazers en twee prachtige backingvocalisten. Het drietalige optreden (Nederlands, Engels, Papiamento) wist te imponeren met een mengeling van hiphop, reggae, blues, soul en jazz. Voor velen vormde Zanillya’s ode aan haar vader, waarbij zij zichzelf begeleidde achter de toetsen, een hoogtepunt van het optreden.

Over het winnende optreden zei de jury: ‘een tot in de puntjes verzorgde vuurrode storm die je letterlijk en figuurlijk wegblaast’. De organisatie van de Grote Prijs van Nederland voegde hier aan toe dat Zanillya ‘voedsel voor de geest’ maakt met haar poetische teksten.

Zanillya treedt in januari op tijdens het Eurosonic Noorderslag Festival. Gaetan Consultancy verzorgt exclusief het management van Zanillya.

Over Zanillya
Zanillya (1983) is een vrouw die met beide benen op de grond staat. Haar muziek is dynamisch en veelzijdig met poëtische teksten. Op unieke wijze fuseert ze verschillende muziekstijlen met hiphop en maakt ze een muzikale ontdekkingsreis in verschillende talen: Papiamento, Nederlands en Engels. Haar drang om zich te uiten in meerdere kunstvormen resulteert in een veelzijdig CV: dansen, acteren, presenteren, poetry readings en het verzorgen van inspirerende workshops. Het verkennen van verschillende genres en disciplines wordt er met de paplepel ingegoten door haar moeder en vader Bobby Farrell. Nadat ze afstudeert aan Theaterschool De Nieuw Amsterdam ontmoet ze rapper Blaxtar wie haar mee op tour neemt.

In het festival- en clubcircuit timmert Zanillya inmiddels flink aan de weg om haar naam te vestigen, zowel als MC als met haar muziek. Ze heeft op diverse evenementen en festivals gestaan waaronder Oerol, het Breaking Walls Festival, de Uitmarkt en het Dunya Festival. Ook poppodia als Melkweg. Paradiso en Heineken Music Hall zijn geen onbekend terrein. Dat geldt ook voor het Concertgebouw in Amsterdam en het Rotterdamse Zomercarnaval waar zij als hoofdact optrad voor 200.000 bezoekers. In 2011 releaset Zanillya in samenwerking met BNN’s State Magazine haar EP ‘Kortsluiting’. In dezelfde periode wordt zij genomineerd voor een State Award, in de categorie ‘Nieuwe Revu Rookie of the year’ en maakt zij indruk als gast in diverse media. In december 2011 wint Zanillya als eerste vrouwelijke mc de Grote Prijs van Nederland met een optreden wat het best valt te omschrijven als een samensmelting van hiphop, reggae, soul, blues, jazz en vooral veel entertainment. Volledig gefocust op haar carrière zal Zanillya in 2012 haar debuutalbum uitbrengen, wat een persoonlijke plaat belooft te worden die een kijkje gunt in het brein van een creatieve duizendpoot.

Over GPNL
De Grote Prijs van Nederland is de nr. 1 competitie voor livemuziek. Al meer dan 25 jaar biedt het dé kans aan talentvolle muzikanten, bands, mc’s en producers die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. De Grote Prijs van Nederland heeft aan het begin gestaan van de carrière van o.a. Lucky Fonz III, Brainpower, Junkie XL, Green Lizard, Marike Jager, Pete Philly, Nobody Beats the Drum, Sabrina Starke, Roosbeef en Typhoon. In vier verschillende categorieën – Singer/Songwriter, Rock/Alternative, Hiphop en Dance/Producers – kunnen talentvolle en ambitieuze muzikanten zich inschrijven om mee te dingen naar een plek in de Finale op het podium van Paradiso of de Melkweg. De deelnemende acts bewijzen zich gedurende het jaar in Kwart Finales en Halve Finales in gerenommeerde poppodia. De acts met de meeste potentie maken kans op de hoofdprijs (o.a. 5000 euro, een videoclip en professionele coaching).

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter