Zanillya volgt de Voetstappen van haar vader   
02-11-2012
artwork-voetstappen-def

Vandaag verschijnt ‘Voetstappen’, de eerste single van Zanillya. Het nummer is een ode aan haar recentelijk overleden vader Bobby Farrell. ‘Voetstappen’ is vanaf vandaag digitaal verkrijgbaar via iTunes. De bijbehorende videoclip beleeft zijn primeur via SBS Shownieuws en is daarnaast te zien via televisiezender Xite.

Toen Zanillya in 2011 besloot zich in te schrijven voor  De Grote Prijs Van Nederland was zij kort hiervoor plotseling haar vader Bobby Farrell verloren. Mentaal volledig gefocust op de talentenjacht, verdrong zij haar verdriet door zich te storten op haar carrière. Met resultaat, want enkele maanden later won zij niet alleen de prestigieuze Grote Prijs als eerste vrouwelijke hiphopartiest, maar bleef zij ook media als 3FM, De Wereld Draait Door en Zo Raymann niet onopgemerkt. Onlangs werd zij nog uitgeroepen tot één van de 400 meest succesvolle en inspirerende vrouwen van 2012 door het blad Viva.

Pas toen het rookgordijn van persoonlijk succes langzaam maar zeker optrok, kwam het verlies van haar vader echt binnen. Zanillya belandde na zijn overlijden in een achtbaan van emoties en ervaringen. Ze schreef deze van zich af wat resulteerde in het persoonlijke, openhartige nummer ‘Voetstappen’. Met het nummer hoopt de hiphopartieste niet alleen haar vader te eren, maar ook luisteraars te inspireren en raken. Een periode van rouwen en verwerken wordt symbolisch afgesloten met de release van haar debuutsingle. Zanillya treedt hiermee als artiest in de voetsporen van haar vader.

Op het door THEprinceOFbeatz geproduceerde nummer wordt Zanillya ondersteund door saxofonist Coen Witteveen en zangeres Sanguita (bekend van haar werk met Perquisite en als actrice in speelfilm Carmen van het Noorden). Bij de single maakte regisseur Ignjat Miletic namens Xite een videoclip, welke vanaf vandaag veelvuldig te zien is op de gelijknamige televisiezender.

Over Zanillya
Zanillya (1983) is een vrouw die met beide benen op de grond staat. Haar muziek is dynamisch en veelzijdig met poëtische teksten. Op unieke wijze fuseert ze verschillende muziekstijlen met hiphop en maakt ze een muzikale ontdekkingsreis in verschillende talen: Papiamento, Nederlands en Engels. Haar drang om zich te uiten in meerdere kunstvormen resulteert in een veelzijdig CV: dansen, acteren, presenteren, poetry readings en het verzorgen van inspirerende workshops. Het verkennen van verschillende genres en disciplines wordt er met de paplepel ingegoten door haar moeder en vader Bobby Farrell. Nadat ze afstudeert aan Theaterschool De Nieuw Amsterdam ontmoet ze rapper Blaxtar wie haar mee op tour neemt. 

In het festival- en clubcircuit timmert Zanillya inmiddels flink aan de weg om haar naam te vestigen, zowel als MC als met haar muziek. Ze heeft op diverse evenementen en festivals gestaan waaronder Oerol, het Breaking Walls Festival, de Uitmarkt en het Dunya Festival. Ook poppodia als Melkweg. Paradiso en Heineken Music Hall zijn geen onbekend terrein. Dat geldt ook voor het Concertgebouw in Amsterdam en het Rotterdamse Zomercarnaval waar zij als hoofdact optrad voor 200.000 bezoekers. In 2011 releaset Zanillya in samenwerking met BNN’s State Magazine haar EP ‘Kortsluiting’. In dezelfde periode wordt zij genomineerd voor een State Award, in de categorie ‘Nieuwe Revu Rookie of the year’ en maakt zij indruk als gast in diverse media. Ook wordt ze opgenomen in de FHM 500, een lijst van de mooiste vrouwen van Nederland. In december 2011 wint Zanillya als eerste vrouwelijke mc de Grote Prijs van Nederland met een optreden wat het best valt te omschrijven als een samensmelting van hiphop, reggae, soul, blues, jazz en vooral veel entertainment. 

In 2012 trekt Zanillya deze lijn door met talloze mediaoptredens (o.a. De Wereld Draait Door) en live shows. Zo treedt zij op op festivals als Eurosonic, Beats & Roots, Black Magic Woman Festival, South East Jazz en is zij te zien tijdens de Popronde. Ook maakt ze in samenwerking met Brainpower het nummer ‘Dubbelportret’ voor AVRO programma Kunstuur en roept vrouwentijdschrift Viva haar uit tot één van de meest succesvolle en inspirerende vrouwen van 2012. Volledig gefocust op haar carrière werkt Zanillya momenteel aan haar debuut, wat een persoonlijke plaat belooft te worden die een kijkje gunt in het brein van een creatieve duizendpoot.

Zanillya’s single ‘Voetstappen’ (featuring Sanguita) is vanaf vandaag verkrijgbaar in alle downloadshops. De bijbehorende clip is te zien op televisiezender Xite en de website van SBS Shownieuws: http://www.shownieuws.tv

Directe link iTunes: https://itunes.apple.com/nl/album/voetstappen-single/id575553113
Directe link YouTube: http://youtu.be/-81P7Yng5-4
Link interview Radio 5 (OBA Live): http://www.obalive.nl/default.aspx?lIntEntityId=1861
Link reportage MTNL (‘Succes’): http://t.co/6iiUXJY5
Link stemmen Viva400: http://www.viva.nl/viva400/viewPhoto/photo/652/gallery/23


  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter