Zanillya strijdt in finale om de Grote Prijs van Nederland   
06-12-2011
zgeknipt

Zaterdag 10 december treedt Zanillya op als finaliste van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Hiphop. In de Amsterdamse poptempel Paradiso strijdt zij naast de prestigieuze titel om o.a. vijfduizend euro prijzengeld, diverse optredens en studiotijd. Er kan reeds online worden gestemd op Zanillya voor de Xite Publieksprijs.

Enkele weken nadat Zanillya (1983) haar nieuwe nummers schreef, schreef zij zich in voor de Grote Prijs van Nederland. De Grote Prijs is de nummer één competitie voor livemuziek. Al meer dan vijfentwintig jaar biedt het dé kans aan talentvolle muzikanten, bands, mc’s en producers die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Na geselecteerd te worden voor deelname aan de kwartfinale, verzekerde Zanillya zich van een plaats in de finale door in de kwart –en halve finale een verpletterende indruk achter te laten en de publieksprijs te winnen.

De jury van de Grote Prijs roemt Zanillya’s live presentatie, energie en muzikaliteit. Hierin wordt Zanillya ondersteund door haar band, bestaande uit deejay/producer THEprinceOFbeatz, een selectie blazers en prachtige backingvocalisten.

In aanloop naar de finale maakt Zanillya indruk op –en buiten het podium. Zo nomineerde BNN’s State Magazine haar voor een State Award in de categorie ‘Nieuwe Revu Rookie of the year’. Via dit zelfde platform bracht zij haar EP ‘Kortsluiting’ gratis ter download aangeboden uit. Ook won zij met producer THEprinceOFbeatz de Demolution Battle tijdens Buma’s R’dam Beats conferentie door een internationale vakjury te imponeren met haar nummer ‘Harder’.

Glossy lifestyle magazine Grazia wijdde een spread van maar liefst drie pagina’s aan Zanillya en mannenblad FHM nam haar op in de Top 500 Mooiste vrouwen van Nederland, welke 16 december wordt gepubliceerd. Tot slot ontving Jörgen Raymann haar in zijn latenight televisieprogramma ‘Zo: Raymann’ en blikt Zanillya op de vooravond van de finale vooruit bij radiostation FunX.

Over Zanillya
Zanillya (1983) is een vrouw die met beide benen op de grond staat. Haar muziek is dynamisch en veelzijdig met poëtische teksten. Op unieke wijze fuseert ze verschillende muziekstijlen met hiphop en maakt ze een muzikale ontdekkingsreis in verschillende talen: Papiamento, Nederlands en Engels. Haar drang om zich te uiten in meerdere kunstvormen resulteert in een veelzijdig CV: dansen, acteren, presenteren, poetry readings en het verzorgen van inspirerende workshops. Het verkennen van verschillende genres en disciplines wordt er met de paplepel ingegoten door haar moeder en vader Bobby Farrell. Nadat ze afstudeert aan Theaterschool De Nieuw Amsterdam ontmoet ze rapper Blaxtar wie haar mee op tour neemt.

In het festival- en clubcircuit timmert Zanillya inmiddels flink aan de weg om haar naam te vestigen, zowel als MC als met haar muziek. Ze heeft op diverse evenementen en festivals gestaan waaronder Oerol, het Breaking Walls Festival, de Uitmarkt en het Dunya Festival. Ook poppodia als Melkweg. Paradiso en Heineken Music Hall zijn geen onbekend terrein. Dat geldt ook voor het Concertgebouw in Amsterdam en het Rotterdamse Zomercarnaval waar zij als hoofdact optrad voor 200.000 bezoekers. In 2011 behaalt Zanillya de finale van de Grote Prijs van Nederland en releaset zij in samenwerking met State Magazine haar EP ‘Kortsluiting’. In deze zelfde periode wordt zij genomineerd voor een State Award, in de categorie ‘Nieuwe Revu Rookie of the year’ en maakt zij indruk als gast in diverse media. Volledig gefocust op haar carrière zal Zanillya in 2012 haar debuutalbum uitbrengen, wat een persoonlijke plaat belooft te worden die een kijkje gunt in het brein van een creatieve duizendpoot.

Over GPNL
De Grote Prijs van Nederland is de nr. 1 competitie voor livemuziek. Al meer dan 25 jaar biedt het dé kans aan talentvolle muzikanten, bands, mc’s en producers die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. De Grote Prijs van Nederland heeft aan het begin gestaan van de carrière van o.a. Lucky Fonz III, Brainpower, Junkie XL, Green Lizard, Marike Jager, Pete Philly, Nobody Beats the Drum, Sabrina Starke, Roosbeef en Typhoon. In vier verschillende categorieën – Singer/Songwriter, Rock/Alternative, Hiphop en Dance/Producers – kunnen talentvolle en ambitieuze muzikanten zich inschrijven om mee te dingen naar een plek in de Finale op het podium van Paradiso of de Melkweg. De deelnemende acts bewijzen zich gedurende het jaar in Kwart Finales en Halve Finales in gerenommeerde poppodia. De acts met de meeste potentie maken kans op de hoofdprijs (o.a. 5000 euro, een videoclip en professionele coaching).

Zanillya treedt op 10 december op in de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso te Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar via paradiso.nl. Stem online op Zanillya voor de Xite Publieksprijs via http://bit.ly/7dEXY6

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter