Zanillya en Brainpower maken een dubbelportret   
18-05-2012
dubbelportret-artwork-fr2

Voor het programma Art Tracks van de AVRO maakten Zanillya en Brainpower het nummer ‘Dubbelportret’, geïnspireerd door een gelijknamig schilderij van Kokoschka uit 1919. Het resultaat is zaterdag 19 mei te horen en zien in Kunstuur op Nederland 2 en te downloaden via iTunes.

Sinds zaterdag 14 april is Art Tracks 8 weken lang te zien bij Avro’s Kunstuur. In Art Tracks gaan muzikanten in het Museum Boijmans van Beuningen op zoek naar dat ene kunstwerk dat hen inspireert tot het maken van muziek. Onder andere Eric Vloeimans, De Staat en Tim Akkerman gingen Zanillya en Brainpower voor. De hiphoppers kozen ervoor hun eigen interpretatie van het schilderij ‘Dubbelportret’ van Kokoschka uit 1919 te verwerken in een nieuw nummer. In samenwerking met producer THEprinceOFbeatz, DJ TLM, saxofonist Coen Witteveen en trompettist Randell Heye namen zij de track ‘Dubbelportret’ op.

Over Zanillya
Zanillya (1983) is een vrouw die met beide benen op de grond staat. Haar muziek is dynamisch en veelzijdig met poëtische teksten. Op unieke wijze fuseert ze verschillende muziekstijlen met hiphop en maakt ze een muzikale ontdekkingsreis in verschillende talen: Papiamento, Nederlands en Engels.  In 2011 releaset Zanillya haar EP ‘Kortsluiting’, wordt zij genomineerd voor een State Award en maakt zij indruk als gast in programma’s als De Wereld Draait Door en Zo Raymann. In december 2011 wint Zanillya als eerste vrouwelijke mc de Grote Prijs van Nederland met een optreden wat het best valt te omschrijven als een samensmelting van hiphop, reggae, soul, blues, jazz en vooral veel entertainment. Volledig gefocust op haar carrière werkt Zanillya momenteel aan haar debuut, wat een persoonlijke plaat belooft te worden die een kijkje gunt in het brein van een creatieve duizendpoot.

Over Brainpower
Met ontelbare awards, samenwerkingen met nationale -en internationale grootheden en meerdere gouden en platina platen geldt Brainpower niet alleen als de bestverkochte Nederlandstalige solo rapper aller tijden, maar tevens als één van de meest gewaardeerde rappers in de vaderlandse muziekgeschiedenis. Hij bracht inmiddels 8 albums, 3 DVD’s, een boek, 35 videoclips/singles en diverse zijprojecten uit. Daarnaast verzorgt Brainpower op basis van zijn uitzonderlijke ervaring en kennis veelvuldig workshops en masterclasses.

Het resultaat van de unieke samenwerking tussen Brainpower en Zanillya is zaterdag 19 mei om 17.05 uur te horen en zien in het programma Kunstuur op Nederland 2. Daarnaast is de studioversie van ‘Dubbelportret’ digitaal verkrijgbaar via o.a. iTunes.

Directe link iTunes: http://itunes.apple.com/nl/album/dubbelportret-feat.-zanillya/id526590108
Zanillya in OpiumTV over ‘Dubbelportret’: http://cultuurgids.avro.nl/front/detailopium.html?item=8272861


  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter