Timmietex is de Texus Ranger   
11-05-2012
CD Digipack 6p 1 tray (midden)

Op vrijdag 18 mei verschijnt ‘Texus Ranger’, het eerste album van Timmietex. De Tilburgse rapper brengt zijn debuut in eigen beheer uit.

‘Daar zuddem potverdomme hebben, d’n Texus Ranger’ aldus acteur Frank Lammers op de openingstrack van het nieuwe album van Timmietex. Twee jaar na de release van zijn EP ‘Tantu Spange Tatta’ verschijnt het debuut van de Tilburger.

Timmietex is de eerste ‘afgestudeerde rapper’ ter wereld, als zijnde voormalig student aan de Herman Brood Academie. Gedurende de opleiding ontwikkelde hij een eigen, funky sound die naadloos aansluit op de producties van Ben Jur, Timmietex’ vaste muzikale wederhelft.

Ben Jur produceerde ‘Texus Ranger’ vrijwel volledig en maakt op de plaat volop gebruik van funky trompetten, vette bassen en swingende kicks en snares. Het vormt een perfecte basis voor de doeltreffende teksten en spitsvondige flows van Timmietex.

De onderwerpen op ‘Texus Ranger’ lopen uiteen van nostalgie (‘Knik mee’, 21-12-1985’), opschepperij (‘Snapte’, eerste single ‘Roundhouse kick’) en onbegrip (‘Arrogant’, ‘Koek & Ei’). Toch vormt het westernthema een duidelijke rode draad op het album, zoals in nummers als de titeltrack, ‘Een moderne western’, ‘Revolver’ en ‘Indianenverhalen’. Op het album werkt Timmietex samen met artiesten als Diggy Dex, Big2 (The Opposites), De Gelogeerde Aap en Fotosynthese.

Zaterdag 19 mei presenteert Timmietex het album live voor publiek tijdens de releaseparty in poppodium 013 in Tilburg. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar in de voorverkoop.

Timmietex’ album ‘Texus Ranger’ is vanaf vrijdag 18 mei te koop in alle downloadshops en in de betere platenzaak. Bekijk voor meer informatie: www.timmietex.nl


Tracklist Ben Jur Presents: De Texus Ranger

 1. Proloog (door Frank Lammers)
 2. Een moderne western
 3. Snapte
 4. 21-12-1985
 5. Knik mee
 6. Arrogant
 7. Ver (met Fotosynthese)
 8. Revolver
 9. Koek & Ei
 10. Indianenverhalen
 11. Tantu Spange Tatta II (met Diggy Dex & Big2)
 12. Texus Ranger
 13. Kruikenzeikers (met De Gelogeerde Aap & Meneer C)
 14. Roundhouse kick
 15. Zoetjes aan
 16. Vinnie Chase
 • Twitter
 • Facebook
 • LinkedIn

Laat hier een reactie achter