SPOKEN viert 15e editie in Stadsschouwburg Amsterdam   
02-04-2012
spokenblackice

Een internationaal taalfestijn breekt los op 6 april a.s., wanneer het interactieve poëzie evenement SPOKEN:Dichter Bij De Dichter haar 15e editie viert in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid worden twee internationale gasten gepresenteerd, waaronder de met een Tony Award onderscheiden slam-poeet Black Ice. Deze uit Chicago afkomstige dichter en sociaal commentator werd vooral bekend via het door Russel Simmons geproduceerde HBO televisie programma Def Poetry Jam.

De Tony Awards zijn onderscheidingen die binnen Broadway (het Amerikaanse theatercircuit) worden gepresenteerd aan onderscheidende artiesten. Black Ice zal zijn nieuwe, een uur durende one-man show tijdens SPOKEN opvoeren. Nederland wordt internationaal goed vertegenwoordigd door pionier Brainpower, zo ook op SPOKEN. Na tientallen awards en hits in Nederland richt Brain zich nu op een internationale carrière. Dit heeft al geleid tot baanbrekende samenwerkingen met Amerikaanse en Jamaicaanse grootheden in de hiphop underground. De Britse dichteres/actrice Michaela the Poet, eveneens ontvanger van een nationale artistieke onderscheiding, zal ook acte de présence geven. Eveneens van Britse origine maar woonachtig in Nederland is de rapper/spoken word artiest Bang Bang, een beruchte naam binnen de hiphop scene. Zijn nieuwe project Astrokid, bestaande uit een serie nieuwe gedichten en kunstzinnige video’s opent nu ook deuren voor hem buiten Nederland en het Britse Koninkrijk. Als klap op de vuurpijl zal Zilveren Harp winnaar Typhoon zijn voorzichtige eerste nieuwe schrijfsels op het publiek uit proberen. Momenteel vertoeft de Zwolsche hiphop artiest op veel Terschelling waar hij druk bezig is aan zijn lang verwachte tweede solo-album. Het SPOKEN publiek krijgt alvast een kijkje in de keuken.


SPOKEN:Dichter Bij De Dichter is een concept evenement dat al sinds 2008 georganiseerd wordt en bedacht is door Kevin de Randamie, beter bekend onder zijn artiestennaam Blaxtar. Voor de eerste editie daagde hij een serie bekende collega-rappers en dichters uit om zichzelf te komen presenteren met alleen maar tekst. De performance van de artiesten komt bij SPOKEN echter onder druk te staan door de zeer directe vragen die de artiesten via een projectie scherm voorgeschoteld krijgen zo gauw ze klaar zijn met hun teksten. Om het dan nog spannender te maken, krijgt het publiek de gelegenheid om zelf vragen te stellen aan de artiest waardoor de term ‘publieksparticipatie’ een compleet nieuwe invulling krijgt. Dit maakt SPOKEN een evenement dat draait om artistieke eerlijkheid en persoonlijke integriteit. Veel dichter bij de dichter kom je bijna nooit.


SPOKEN:Dichter Bij De Dichter
Black Ice (USA) – One man show
Brainpower, Michaela the Poet (UK), Typhoon, Bang Bang
€ 20,00
Aanvang: 20.30u
www.spoken.fm

Directe link voorverkoop: http://www.ssba.nl/page.ocl?pageid=3&ev=47262
Directe link persoonlijk boodschap Black Ice: https://vimeo.com/39259899
Directe link SPOKEN Facebook pagina: www.facebook.com/dichterbijdedichter


  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter