Soufiane Touzani eert Johan Cruijff met single ‘Superhelden’   
30-03-2011
superhelden

De Johan Cruijff Foundation bestaat dit jaar 14 jaar. Straatvoetbalheld Soufiane Touzani draagt de organisatie een warm hart toe en eert zijn grote idool Johan Cruijff met de single ‘Superhelden’. De bijbehorende videoclip wordt vandaag gepresenteerd tijdens de eerste Cruijff Court Clinic in Den Haag en is te bekijken op het ‘Petje Af’ YouTube kanaal.

Soufiane Touzani is wereldberoemd als straatvoetballer, maar blijkt ook van hele andere markten thuis te zijn. Nadat Soufiane enkele maanden geleden het nummer ‘De baas in mij’ uitbracht, heeft hij de smaak van het rappen te pakken gekregen. Voor zijn eerste officiële single is de balvirtuoos de studio ingedoken met producer Brownie Dutch, bekend van het programma ‘Ali B Op Volle Touren’. De producer verzorgt tevens het refrein op het nummer.

Het resultaat is een eerbetoon aan iedereen die het S-embleem op zijn of haar borst zou verdienen vanwege zijn of haar werk. Dat kunnen zowel hardwerkende moeders als hoogopgeleide doktoren zijn die elke dag vechten voor het beste voor hun omgeving. Maar Soufiane’s nummer gaat natuurlijk vooral over zijn persoonlijke superheld: Johan Cruijff.

De Johan Cruijff Foundation bestaat dit jaar 14 jaar. Voor de Cruyff Foundation een bijzonder getal omdat Johan Cruijff altijd met rugnummer 14 heeft gevoetbald. Daarom mag een cadeautje van de Foundation aan hun grootste project, de Cruyff Courts, niet ontbreken in de vorm van 14 Cruyff Court Clinics. Woensdag 30 maart gaat de serie van 14 Cruyff Court Clinics van start. Voor het eerst in de geschiedenis zal de voetbalvisie van Johan Cruijff in clinic vorm worden aangeboden aan jongeren tussen de 8 en 10 jaar. De clinics zijn uitgewerkt door Tony Bruins Slot en staan onder leiding van Soufiane Touzani. Op 14 woensdagmiddagen in de periode van maart tot en met september 2011 worden deze clinics op 14 Cruijff Courts, verspreid over Nederland, aangeboden aan de lokale jeugd.

Tijdens de eerste Cruijff Court Clinic op het Cruijff Court Eljero Elia in Den Haag zal Soufiane Touzani met Brownie Dutch zijn ‘Superhelden’ live ten gehore brengen en de bijbehorende videoclip voor het eerst vertonen. In de clip zijn gastrollen weggelegd voor sporthelden als Inge de Bruin, Eljero Elia en Oussama Assaidi.

Over Soufiane Touzani
Soufiane Touzani, geboren op 27 oktober 1986 te Rotterdam, is een Nederlands-Marokkaans Freestyle voetballer. Na 1.000 freestyle shows, 9 caps voor de nationale ploeg, een eigen character in de videogame ‘Fifa Street’ en meer dan 10 miljoen views op You Tube (wereldwijd meest bekeken video in 2005), kunnen we zeggen dat Soufiane Touzani de meest succesvolle straatvoetballer van de wereld is. In 2008 verzorgde hij een freestyle show in het San Siro Stadion in Milaan voor de presentatie van Ronaldhino en hij maakte zijn opwachting in commercials van o.a. Kitkat en Sony.
Soufiane is een professionele futsalplayer in de Nederlandse nationale competitie. Daarnaast maakt hij onderdeel uit van het Nederlandse Nationale Futsalteam van de KNVB. Sinds begin 2010 heeft Soufiane zijn vakgebied uitgebreid met rappen en presenteren. Samen met Ali B bracht hij de single de ‘Baas in mij’ uit. Soufiane is wekelijks te zien als gastpresentator van het Tros programma Zappsport.
Over de Johan Cruijff Foundation
De Johan Cruijff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sinds de start is de Johan Cruijff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruijff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door sportprojecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen voor de jeugd. www.Cruijff-foundation.org


De clip van Soufiane Touzani’s nieuwe single ‘Superhelden’ (ft. Brownie Dutch) wordt vandaag gepresenteerd tijdens de eerste Cruijff Court Clinic in Den Haag en is te bekijken op het ‘Petje Af’ YouTube kanaal: www.youtube.com/petjeaf

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter