Skop Gat Slag   
23-08-2010
skopgat

In het kader van het project ‘Skop Gat’ brengt de organisatie Music Mayday vandaag twee videoclips uit die het resultaat zijn van muzikale samenwerkingen tussen talenten uit Nederland en Zuid-Afrika. Blaxtar uit Amsterdam maakte een nummer met de Afrikaanse artieste Zonke. Daarnaast werkte de Zuid-Afrikaan Zuluboy voor deze gelegenheid samen met zangeres Dennis. De ‘Skop Gat Slag’ is vandaag uitgebracht door Music Mayday.

Eind juni bezochten de Nederlandse rapper Blaxtar en zangeres Dennis ten behoeve van het project ‘Skop Gat’ Johannesburg, Zuid-Afrika. Aldaar hebben zij opgetreden, kennisgemaakt met Zuid-Afrikaans talent en uiteindelijk ook gezamenlijk nieuwe muziek gemaakt.

Dennis werkte samen met de MTV Africa Award genomineerde Zuluboy, terwijl Blaxtar de studio indook met de zwoele Xhosa soul zangeres Zonke. De single ‘Take It Over’ van Dennis & Zuluboy en ‘Crush’ van Blaxtar & Zonke zijn sinds 23 juni te downloaden op deze website. Alle opbrengsten gaan naar het project ‘Skop Gat’ van de organisatie Music Mayday, die Talent Factories voor jong talent wil oprichten in Johannesburg en Kaapstad en daarbij samenwerkt met de Johan Cruyff Foundation: naast de Cruyff Courts voor voetbal talent ook een Talent Factory voor muzikaal talent in Zuid-Afrika. De winnaar van de ‘Skop Gat Slag’ is uiteraard het duo dat voor de meeste downloads gaat zorgen.

Ter ondersteuning van deze ‘Slag’ zijn in Zuid-Afrika videoclips opgenomen van beide nummers. ‘Take it over’ opgenomen op de Cruyff Court in Philippi, de plek waar Music Mayday met de opbrengsten van ‘Skop Gat’ een Talent Factory wil oprichten. Er werd in Zuid-Afrika eveneens een video opgenomen bij ‘Crush’ van Zonke en Blaxtar waarin het verhaal van een opbloeiende liefde wordt vertolkt. Beide singles zijn in Zuid-Afrika goed ontvangen door verschillende grote radiostations en krijgen veel landelijke airplay.

NCRV brengt visueel verslag uit van de ‘Skop Gat Slag’ op hun crossmediale platform Mambapoint. In de laatste aflevering is te zien hoe Zonke en Blaxtar het opnemen tegen Zuluboy en Dennis. Daarnaast zijn de videoclips ‘Crush’ en ‘Take it over’ vanaf vandaag te bekijken op de website van Mambapoint (http://www.mambapoint.tv/tv/4142/).

Over Blaxtar
Het mag duidelijk zijn dat de 32- jarige Blaxtar geen nieuwkomer is. In 2006 bracht hij zijn eerste album Ozmoses uit dat in 2008 werd opgevolgd door Chronozbaäl. Al snel draagt muziekliefhebbend Nederland hem een warm hart toe, gezien de reacties van het publiek en de prijzen die hij in de wacht sleept. De hoogstaande kwaliteit van zijn eerlijke muziek en energieke liveshow werd in 2006 voor het eerst officieel bevestigd: Blaxtar won De Grote Prijs van Nederland. In 2007 kreeg hij de Essent Award uitgereikt waar hij volgens de jury onder leiding van Jan Douwe Kroeske ‘intelligente teksten aan strakke beats koppelt’.

Met een reputatie als charismatisch podiumbeest wordt hij veelvuldig gevraagd als support- act voor grote namen zoals Jay- Z, Lil’Wayne, Method Man en KRS- ONE. Op prestigieuze festivals Lowlands, Noorderslag en Parkpop laat hij een diepe indruk achter en eet het publiek uit zijn hand. Daarnaast tourde hij als vast bandlid met het succesvolle Kyteman’s Hip- Hop Orkest.
Achter de schermen werkt Blaxtar hard aan het opbouwen van zijn eigen bedrijf RAEN Music. In 2008 brengt hij op dit eigen label zijn tweede album Chronozbaäl uit. Begin 2010 volgde het derde deel uit zijn Nederlandstalige trilogie: OZMO6:2 met daarop oa de hitsingle ‘Das pas liefde’.

Over Dennis
Denise van Donselaar start op haar tiende met zang, piano en danslessen. Onder haar bijnaam Dennis werkt ze in Stockholm samen met de Finse producer Mikko Paavola in diens studio aan songmateriaal. In 2006 wordt Dennis gelanceerd met haar eerste single No Can Do, de voorloper van het debuutalbum Her Name Is Dennis. Het album bevat een mix van rock, pop, dance en soul. De single My Own Little Bubble wordt gebruikt als titelsong bij de speelfilm Dunya & Desie. De single Headlines (oktober) is een voorproefje van het tweede album Blonde dat in januari 2010 verschijnt. Dennis schrijft Headlines samen de Britse producer en songschrijver Blair MacKichan, bekend van onder meer Lily Allen. Kraak & Smaak is verantwoordelijk voor de beats. Voor het album Blonde, waarop veel ruimte is voor soul, werkt de zangeres samen met onder anderen Salaam Remi (Amy Winehouse) en Commissioner Gordon (Lauryn Hill, Aretha Franklin).

Over Zonke
Zonke is een Zuid-Afrikaanse zangeres –en songwriter. Haar muziek laat zich omschrijven als een mix van afro-pop, house en folk muziek. Sinds 1996 woont Zonke in Johannesburg alwaar zij als professionele muzikant aan het werk gaat. Haar debuutalbum ‘Solitary’ is in 2004 opgenomen en uitgebracht in Europa. Haar meest recente album ‘Life, love and music’ is goed ontvangen en kreeg lovende kritieken. Daarnaast leverde zij bijdragen aan verschillende releases van bekende Afrikaanse artiesten.

Over Zuluboy
Zuluboy is een Zuid-Afrikaanse hiphopper in hart en nieren. Met zijn vijfkoppige band heeft hij zijn muziek ten gehore gebracht op internationale podia. Sinds 2001 is Zuluboy actief als professionele muzikant, vanuit Johannesburg. Na aldaar veel kennis, contacten en ervaring te hebben opgedaan, keert Zuluboy terug naar zijn geboorteplaats Durbin. Als gevolg van de overweldigende reacties op zijn muziek op radiostation Ukhozi FM belandt de MC op verschillende grote festivals en evenementen waar hij het podium deelt met de bekendste hiphopartiesten van het land. Zuluboy heeft onlangs zijn debuutalbum uitgebracht op het label Native Rhythms.

De Skop Gat Slag videoclips ‘Take it over’ van Dennis & Zuluboy en ‘Crush’ van Blaxtar & Zonke zijn vanaf vandaag te bekijken op de website van NCRV’s Mambapoint. De bijbehorende singles zijn te downloaden op iTunes. De opbrengsten komen ten goede aan de oprichting van Talent Factories naast de Cruyff Courts in Zuid-Afrika.

Download ‘Crush’ via http://itunes.apple.com/nl/album/crush-single/id379118601
Download ‘Take it over’ via http://itunes.apple.com/nl/album/take-it-over-single/id379118347
Bekijk ‘Crush’ via http://www.mambapoint.tv/tv/4183
Bekijk ‘Take it over’ via http://www.mambapoint.tv/tv/4172

Zie ook:
www.skopgat.nl
www.musicmayday.nl
www.blaxtar.com
www.thisisdennis.nl
www.nativerhythms.co.za

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter