Skinto haalt door met zijn Reefteef   
22-01-2014
Artwork

Vandaag verschijnt ‘Reefteef’, de nieuwe single van Skinto. Het nummer is geproduceerd door Craz-E en Boaz van de Beatz. De bijbehorende videoclip is vanaf vandaag te zien via Noisey.

Skinto maakt al jaren furore in zowel de hiphopscene als het elektronische circuit met zijn aanstekelijke, energieke raps en zang. Zijn sound loopt uiteen van dubstep, grime en 2-step tot hiphop, r&b en drum and bass. Hij deelde het podium veelvuldig met het collectief Nebulon (waar o.a. ook NoizBoiz en Zwart Licht onderdeel van uitmaken) en bouwde een uitmuntende live reputatie op, waarin energie de rode draad vormt.

Dit wekte de interesse van producer Boaz van de Beatz. Eind 2013 werd Skinto gepresenteerd door Boaz’ label als één van de nieuw getekende artiesten op Nouveau Riche Music. Op de meest recente labelcompilatie (‘Alziend Oor II’) levert Skinto een bijdrage aan drie nummers. Zo verscheen het nummer ‘Gat in de vloer’ (met Stepherd) reeds en komt binnenkort de single ‘Dangerous’ (met NoizBoiz) uit. Daarnaast staat ´Reefteef´ op de verzamelaar.

De single is geproduceerd door Craz-E in samenwerking met Boaz van de Beatz. Op ´Reefteef´ vertelt Skinto zijn eigen variant op het klassieke Bonnie en Clyde-verhaal.

“Mijn chick is de shit man, als ze in een moshpit zit veranderd ze in He-Man. Zij is een strijder, houdt niet echt van slapen, is verslaafd aan het nachtleven: elke dag sneuvelen.”, aldus Skinto op het nummer.

Vormgever iii60 vertaalde het verhaal naar een videoclip waarin DJ Lady Bee, de ultieme Reefteef, een bijzondere rol vervult.

Vanaf februari tourt Skinto met zijn labelgenoten Stepherd en Jebroer door Nederland. Momenteel werkt Skinto aan een EP met nieuw repertoire. Op de b-kant van ‘Reefteef’ is het nieuwe nummer ´F.Y.P.M.´ te vinden wat is geproduceerd door Hayzee.

Skinto´s single ´Reefteef´ is verkrijgbaar via iTunes en Spotify. De bijbehorende videoclip is vanaf vandaag te zien via Noisey en op het YouTube kanaal van Nouveau Riche Music.

Directe link iTunes: http://bit.ly/1apti3N
Directe link YouTube: http://youtu.be/Mocc_9IevM4
Tourdata: http://bit.ly/KC0wjL

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter