Shawty nieuwe single Kleine Viezerik   
12-05-2011
kv-shawty-single

‘Shawty’ is de nieuwe single van Kleine Viezerik. Deze tweede release van zijn debuutalbum ‘NZIEDEBOY’ is de opvolger van de hitsingle ‘Meisje Luister’. In de bijbehorende videoclip brengt de hiphopartiest een ode aan zijn favoriete film Menace II Society. De clip is vanaf vandaag te zien op de website van Pitu Records en YouTube. De single is digitaal verkrijgbaar in de downloadshop van Radio 538.

In oktober 2010 bracht Kleine Viezerik zijn album ‘NZIEDEBOY’ en de single ‘Meisje Luister’ (ft. Mr Probz) uit. Hiermee zette hij zichzelf definitief op de kaart in het Nederlandse hiphoplandschap. De single kon rekenen op aandacht van media als TMF, 3FM en FunX, maar ook SBS Shownieuws en zelfs Voetbal International lieten het nummer niet onbesproken. Het resulteerde in een grote hit en een clip welke meer dan 4 miljoen keer bekeken is op YouTube.

In de clip van zijn nieuwe single ‘Shawty’ brengt Kleine Viezerik een ode aan zijn favoriete film Menace II Society. Dit is een hood-film uit 1993, en het debuut van de regisseurs Allen en Albert Hughes. De film werd berucht vanwege zijn scènes over het gebruik van geweld en drugs in achterbuurten, maar ook geprezen vanwege zijn onderliggende boodschappen. Toen Kleine Viezerik de muziek van zijn vaste producer Sliscobars voor het eerst hoorde, deed dit hem direct denken aan één bekende scene uit zijn lievelingsfilm waarin hoofdpersonage Caine een jongedame verleidt.
Dit heeft Kleine Viezerik in samenwerking met regisseur Bob Littlejohn weten te vertalen naar beeld in de bijbehorende videoclip waarvoor zij 18 jaar terug in de tijd zijn gegaan en Amsterdam Slotervaart hebben omgetoverd tot South Central, Los Angeles.

‘Shawty’ is vanaf nu te koop in o.a. de downloadshop van Radio 538. De bijbehorende videoclip is te bekijken op www.PituRecords.com

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter