Punky Donch spreekt zich uit tegen geweld met Balang Beng   
26-06-2013
Punky-Donch---Balang-Beng-C

Vandaag verschijnt ‘Balang Beng’ van Punky Donch. Het is de tweede single van het album ‘On my way’. De bijbehorende videoclip is vanaf vandaag te zien op het YouTube kanaal van Punky Donch.

Nadat Punky Donch in oktober het album ‘On my way’ uitbracht, gooide de single ‘Rasta Lightning’ (in het bijzonder de akoestische bewerking) hoge ogen en werd het zouk nummer ‘Mamasita’ spontaan een clubhit. Bij radiostation FunX belandde het nummer zelfs op de playlist en het is te horen in het nieuwe seizoen van de succesvolle dramaserie ‘Van God Los’.

De band tourde de afgelopen maanden door het Caribisch gebied, werd genomineerd voor een Britisch Reggae Award, verzorgde de soundtrack voor de film ‘Sensei Redenshon’ én spreekt zich met de nieuwe single ‘Balang Beng’ uit tegen geweld. Op opbrengsten van de single worden gedoneerd aan stichting ‘Stop The Violence’ en ‘PD Music for the ghetto foundation’. Laatstgenoemde is onlangs opgericht door de band en zamelt instrumenten in voor scholen, tehuizen en jongerencentra op de ABC-eilanden.

Op ‘Balang Beng’ combineert Punky Donch hun reggae als vanouds met roots en pop. Het zomerse, opzwepende nummer is één van de hoogtepunten van de live optredens van Punky Donch. Vrijdag 26 juli treedt de groep op op De Zwarte Cross. De clip bij het nummer is opgenomen in Curaçao tijdens de internationale tournee.

Over Punky Donch
Punky Donch is een Reggae fusion band uit Nederland met leden uit zowel Aruba als Curaçao. De band werd opgericht in 2008 door SVR, Nando, Choco, Awaras, Challyman en Doc. Met hun unieke stijl heeft de groep op diverse grote festivals en podia gespeeld zoals het Amsterdam Reggae Festival, Pleasure Paas Party in Ahoy, Rotterdam Reggae  Festival, Parkpop, Hoogstraten’s Antilliaanse Feesten en het Italiaanse Rototom Sunsplash Festival.

In 2009 scoorde de band een grote hit op Aruba en Curaçao met het nummer ‘Sensimilla’.Het leverde een tour op de eilanden op. Sensimilla is afkomstig van de ‘Gangsta Reggae’. Dat zelfde jaar trad de band op tijdens een van de grootste Europese reggaefestivals, Rototon Reggae Sunsplash, met grote namen zoals Beenie Man, Buju Banton en Ali Campbell.

Begin 2012 bracht Punky Donch de single ‘Rasta Lightning’ met succes uit in Nederland en het Caribisch gebied. De single was goed voor een nominatie voor beste internationale band bij de Britse Reggae Industry Awards die in Londen worden gehouden in oktober. Een uitzonderlijke prestatie voor een band zonder platencontract. 26 oktober verscheen het tweede album ‘On my way’ van Punky Donch.

‘Balang Beng’ is vanaf vandaag overal digitaal verkrijgbaar. De videoclip bij het nummer zijn te zien op het YouTube kanaal van Punky Donch.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter