Punky Donch combineert roots met rock op Rasta Lightning   
09-10-2012
RL-artworkcover

Vandaag verschijnt ‘Rasta Lightning’ van Punky Donch. Het is de eerste single van het in oktober te verschijnen album ‘On my way’. Van het nummer zijn twee versies, inclusief bijbehorende videoclips. Op 13 oktober maakt Punky Donch bovendien kans op een British Reggae Industrie Award.

De band Punky Donch is een buitenbeentje wat op valt met hun combinatie van traditionele roots en reggae met pop en rock invloeden. Begin dit jaar bracht de groep het nummer ‘Rasta Lightning’ uit. De originele versie van het nummer sloeg goed aan bij radiostation FunX en leverde een top 5 hit op op de Nederlandse Antillen en het Caribisch gebied. Gezien de impact van het nummer onder liefhebbers van reggae, roots en Caribische muziek besloot Punky Donch ‘Rasta Lightning’ opnieuw uit te brengen als officiële eerste single van het 26 oktober te verschijnen album ‘On my way’.

Voor de gelegenheid van deze release heeft de band het nummer opnieuw opgenomen, dit maal in akoestische setting. Dat ook deze variant aanslaat, bleek toen de groep onlangs te gast was bij de ‘Freaknacht’ op Radio 3FM en vol enthousiasme onthaald werd. Ook bij de akoestische versie is een videoclip opgenomen, welke te zien is op het YouTube kanaal van Punky Donch.

Mede dankzij het succes van ‘Rasta Lightning’ is Punky Donch genomineerd voor een British Reggae Award, in de categorie ‘Best International Band’. De prestigieuze onderscheidingen worden op zaterdag 13 oktober uitgereikt in de O2 Arena in Londen.

Over Punky Donch
Punky Donch is een Reggae fusion band uit Nederland met leden uit zowel Aruba als Curaçao. De band werd opgericht in 2008 door SVR, Nando, Choco, Awaras, Challyman en Doc. Met hun unieke stijl heeft de groep op diverse grote festivals en podia gespeeld zoals het Amsterdam Reggae Festival, Pleasure Paas Party in Ahoy, Rotterdam Reggae  Festival, Parkpop, Hoogstraten’s Antilliaanse Feesten en het Italiaanse Rototom Sunsplash Festival.

In 2009 scoorde de band een grote hit op Aruba en Curaçao met het nummer ‘Sensimilla’.Het leverde een tour op de eilanden op. Sensimilla is afkomstig van de ‘Gangsta Reggae’. Dat zelfde jaar trad de band op tijdens een van de grootste Europese reggaefestivals, Rototon Reggae Sunsplash, met grote namen zoals Beenie Man, Buju Banton en Ali Campbell.

Begin 2012 bracht Punky Donch de single ‘Rasta Lightning’ met succes uit in Nederland en het Caribisch gebied. De single was goed voor een nominatie voor beste internationale band bij de Britse Reggae Industry Awards die in Londen worden gehouden in oktober. Een uitzonderlijke prestatie voor een band zonder platencontract.
26 oktober verschijnt het tweede album ‘On my way’ van Punky Donch.


‘Rasta Lightning’ is vanaf vandaag overal digitaal verkrijgbaar. De videoclips bij het nummer zijn te zien op het YouTube kanaal van Punky Donch.

Directe link videoclip: http://youtu.be/4ea53CKJ6uU
Directe link videoclip (akoestisch): http://youtu.be/9AwYxRbUo0E
Directe link iTunes: http://itunes.apple.com/nl/album/rasta-lightning-single/id494962429


  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter