Punky Donch bewandelt haar eigen pad naar succes   
12-10-2012
COVER_Preview004

Op vrijdag 26 oktober verschijnt ‘On My Way’, het nieuwe album van Punky Donch. De band brengt in eigen beheer hun tweede album uit waarop reggae en roots met pop en rock worden gecombineerd. Vanaf 26 oktober is ‘On My Way’ overal verkrijgbaar.

Sinds 2008 maakt reggae fusion band Punky Donch uit Nederland furore in binnen –en buitenland. Vooral in het Caribisch gebied bouwde de groep in korte tijd een sterke reputatie op dankzij het succes van hun single ‘Sensimillia’. De negen leden van Punky Donch vallen op met hun kenmerkende geluid waarin reggae, roots, pop en rock samen komen.

De eerder dit jaar verschenen single ‘Rasta Lightning’ luidde het nieuwe album in waarop de scherpe pop randjes duidelijker dan ooit tevoren hoorbaar zijn. Mede dankzij deze single is Punky Donch genomineerd voor een British Reggae Industry Award in de categorie ‘Best International Band’. De prestigieuze onderscheidingen worden uitgereikt in de O2 Arena in Londen.

Het is tekenend voor de opmars van de groep die op ‘On My Way’ laat horen niet alleen lichtvoetige reggae te kunnen maken maar ook niet schroomt om stevig gitaarwerk (zoals op de titeltrack ‘On my way’) af te wisselen met pakkende zouk (‘Mamasita’) en maatschappijkritische reggae (‘Under arrest’).
Punky Donch weet een balans te vinden tussen opzwepende nummers (‘Balang beng’) en dromerige roots liedjes (‘Once more’), hetgeen typerend is voor de diversiteit van de band.

Op 26 oktober zal het album feestelijk worden gepresenteerd in club Thalia Lounge te Rotterdam.

Over Punky Donch
Punky Donch is een Reggae fusion band uit Nederland met leden uit zowel Aruba als Curaçao. De band werd opgericht in 2008 door SVR, Nando, Choco, Awaras, Challyman en Doc. Met hun unieke stijl heeft de groep op diverse grote festivals en podia gespeeld zoals het Amsterdam Reggae Festival, Pleasure Paas Party in Ahoy, Rotterdam Reggae  Festival, Parkpop, Hoogstraten’s Antilliaanse Feesten en het Italiaanse Rototom Sunsplash Festival.
In 2009 scoorde de band een grote hit op Aruba en Curaçao met het nummer ‘Sensimilla’.Het leverde een tour op de eilanden op. Sensimilla is afkomstig van de ‘Gangsta Reggae’. Dat zelfde jaar trad de band op tijdens een van de grootste Europese reggaefestivals, Rototon Reggae Sunsplash, met grote namen zoals Beenie Man, Buju Banton en Ali Campbell.

Begin 2012 bracht Punky Donch de single ‘Rasta Lightning’ met succes uit in Nederland en het Caribisch gebied. De single was goed voor een nominatie voor beste internationale band bij de Britse Reggae Industry Awards die in Londen worden gehouden in oktober. Een uitzonderlijke prestatie voor een band zonder platencontract.
26 oktober verschijnt het tweede album ‘On my way’ van Punky Donch.


Vanaf vrijdag 26 oktober is Punky Donch’ album ‘On My Way’ overal fysiek en digitaal verkrijgbaar. Dezelfde dag vindt de bijbehorende releaseparty plaats in club Thalia Lounge in Rotterdam.


Tracklist ‘On my way’
1. On my way
2. Balang Beng
3. Under arrest
4. Maybe
5. Desire
6. Jahlight
7. Once more
8. Degree
9. Rasta Lightning
10. Mamasita

Uitgever: Real Kultura
Distributie: Coast to Coast


  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter