Puna.nl: Hiphop vandaag   
17-12-2010
puna.nl flyer

Op 26 januari 2011 organiseert muziekblog Puna.nl een avond in het teken van Nederlandse hiphop in de Amsterdamse Paradiso. “Hiphop Vandaag: De opmars van een nieuw regime” wordt een viering van de enorme groei die dit genre heeft meegemaakt. Op het programma staan optredens van o.a. Rico en Sticks, Typhoon, Fresku, Kleine Viezerik en Hef. Het evenement is een nieuwe uitstap van Puna.nl naar activiteiten buiten het internet en wordt ondersteund door samenwerkingspartner VPRO 3VOOR12. De voorverkoop voor Hiphop Vandaag gaat 18 december van start.

Hiphop van Nederlandse bodem maakt de laatste jaren een groeispurt door. Het relatief jonge genre is al jaren zeer populair onder jongeren en oogst steeds meer waardering bij het grote publiek. Muziekblog Puna.nl, Nederlands best bezochte online hiphop platform, viert deze opmars met een uniek concert in de Amsterdamse Paradiso op 26 januari 2011. Op het programma staat een gevarieerd aanbod van de populairste Nederlandse hiphopacts van dit moment.

Bij het samenstellen van het programma van Hiphop Vandaag stond de kwaliteit en positieve bijdrage aan hiphop centraal. De Fakkelteit Groep voert deze lijst aan. Binnen de groep bevinden zich zowel aanstormend talent zoals Boef en de Gelogeerde Aap alsmede undergroundhelden Zo Moeilijk. De bekendste naam uit de groep is de Zwolse Fakkelbrigade, bestaande uit James, A.R.T. en Zilveren Harp winnaars Typhoon, Rico en Sticks.

Een ander collectief op het programma bestaat uit Tastic, M.O. & Brakko en Dret & Krulle. Laatstgenoemde Amsterdamse duo’s wonnen in 2008 en 2009 de Grote Prijs van Nederland. Ze bundelden hun krachten met platenmaatschappij SamenSterk.

Verder staat Kleine Viezerik op de planken. De Amsterdamse rapper bracht dit jaar geheel zelfstandig zijn debuutalbum succesvol op de markt en scoorde hiermee zowel op straat als in de hitlijsten. Ook de uit Eindhoven afkomstige Fresku liet een diepe indruk achter met zijn gelijknamige album wat in 2010 verscheen, als onderscheiding ontving hij dit jaar een State Award.

Dat geldt ook voor de razend populaire rapper Hef. Samen met zijn broers A’donis en Crooks bracht hij onder de noemer ‘Boyz in de Hood’ een lovend ontvangen verzamelalbum uit. Hierna scheidden de artiesten hun wegen voor solo projecten. Speciaal voor Hiphop Vandaag zal een eenmalige familie reünie plaatsvinden in de Paradiso.

De presentatie ligt in de handen van Radio 6 dj/presentator Andrew Makkinga en de avond
wordt vakkundig aan elkaar gedraaid door DJ Jane Doe.

Over Puna.nl
Hiphop is de hedendaagse volksmuziek voor een grote groep Nederlandse jongeren. Vooral op het
internet is Nederlandse rap populairder dan ooit. Bij gebrek aan een toepasselijk aanbod van hiphop op televisie zoekt de doelgroep al jaren zijn toevlucht tot het internet hiervoor. Puna.nl kiest er bewust voor de nadruk te leggen op hiphop van Nederlandse bodem, wat zeer gewaardeerd wordt. Wat vijf jaar geleden begon als een hobby voor drie studievrienden is uitgegroeid tot Nederlands best bezochte website op het gebied van hiphop. Maandelijks vinden meer dan een half miljoen unieke bezoekers hun weg naar de laatste nieuwtjes, videoclips en muziek op Puna.nl.

Behalve een goedbezocht muziekblog werkte Puna.nl in het verleden aan compilatiealbums waarop zij Nederlands hiphoptalent een platform boden. Zo brachten zij de verzamelaars ‘Propaganda’ (2009) en ‘Rode Terreur’ (2010) uit.

Puna.nl maakt sinds mei 2010 in samenwerking met de VPRO’s 3VOOR12 het wekelijkse
radioprogramma “Hiphop Vandaag”. Hiphop Vandaag in Paradiso is het eerste offline uitstapje van het blog. Net als het radioprogramma, ondersteunt VPRO 3VOOR12 ook dit initiatief van Puna.nl.
Mogelijk voordelig belastingtarief Vanwege de mogelijke verhoging van de belasting op de podiumkunsten zullen toegangskaarten na 31 december tegen 19% BTW worden aangeboden. Tot die tijd kost een kaartje slechts €15,-, en na een mogelijke verhoging €17,-.

Woensdag 26 januari 2011 vindt Puna.nl’s “Hiphop Vandaag: De opmars van een nieuw
regime” plaats in Paradiso, Amsterdam met live optredens van o.a. Typhoon, Rico &
Sticks, Hef, Fresku en Kleine Viezerik. Kaarten zijn vanaf zaterdag 18 december
verkrijgbaar via Ticket Service en alle bekende voorverkoopadressen.

Meer informatie:
26-01-2011
Puna.nl | Hiphop Vandaag
Live: Fakkelbrigade, Zo Moeilijk, Boef en de gelogeerde Aap, Kleine Viezerik, Dret & Krulle, M.O. & Brakko,Tastic, Fresku, Hef, A’donis, Crooks
DJ: Jane Doe
Host: Andrew Makkinga

Paradiso
Zaal open: 19.00 uur
Aanvang: 20.00 uur
Adres: Weteringschans 6-8 / 1017 SG Amsterdam
Prijs: € 15,00
Zie ook:http://www.puna.nl – http://www.paradiso.nl – http://www.3voor12.nl

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter