Rotterdam Reggae Festival strijkt neer in Ahoy   
08-03-2011
rdamreggae

Op 24 april, eerste paasdag, vindt in Ahoy het Rotterdam Reggae festival plaats. Het reggaefestival vond al driemaal plaats in Amsterdam en geeft een vervolg aan het succes in het zuiden van het land. Rotterdam Reggae festival biedt podium aan internationale reggaesterren als Vybz Kartel, Jah Cure, Richie Spice, Elephant Man en Tanya Stephens. Kaarten zijn reeds in de voorverkoop verkrijgbaar.

In de laatste helft van 2010 en begin 2011 bracht het Amsterdam Reggae festival al een daverende lijst aan reggae artiesten naar een overvolle Heineken Music Hall. Deze keer verhuist het festival naar Rotterdam om daar de Ahoy te verhitten met een spectaculaire line-up. Het programma bestaat uit gevestigde namen uit het reggae -en dancehallcircuit alsmede uit lokale talenten. Grootheden als Vybz Kartel, Jah Cure en Tanya Stephens maar ook aanstormend talent in de vorm van Punky Donch en Grote Prijs van Nederland-winnaar Kalibwoy doen het Rotterdamse evenement aan.

Na het opsplitsen van de groep ging Adidja Palmer zelfstandig verder met muziek maken onder de naam Vybz Kartel. Sinds 2003 heeft hij verschillende hits gehad in Jamaica, de afgelopen twee jaar heeft dit zich vertaald naar internationaal succes in de vorm van 3 EME Awards in zowel 2009 als 2010 en samenwerking met artiesten als Jay-Z, Rihanna en Eminem.

Zelfs jarenlange gevangenschap heeft Jah Cure er niet van kunnen weerhouden uit te groeien tot één
van de grootste reggaesterren van het moment. Met zijn unieke stemgeluid weet de zanger op te
vallen. In 2009 verscheen zijn album ‘The Universal cure’ met daarop de hitsingle ‘Hot long time’.

Jamaicaans reggae artiest Richie Spice maakt deel uit van de Rastafari Movement. In het begin van zijn carrière toerde hij de wereld rond als het voorprogramma van o.a. Chaka Demus & Piers en Rita Marley. Rond 2000 groeide zijn populariteit na het uitbrengen van meerdere albums en succesvolle optredens in alle windstreken.

Elephant Man begon in de formatie Scare Dem Crew aan zijn reggaecarrière. Nadat de groep opsplitste volgde in 2000 zijn solodebuut. Hierna groeide zijn populariteit snel, dit succes leverde hem samenwerking op met o.a. Mariah Carey en Busta Rhymes. In 2008 verscheen het album ‘Let’s Get Physical’.

Het duo Chaka Demus & Piers was een laaiend succes in de jaren negentig met hitsingles als ‘Tease me’ en ‘She Don’t Let Nobody’. Na hun reünie voor de track ‘Need Your Lovin’ in 2007 volgden verschillende optredens. In 2008 bracht het duo het album So Proud’ uit.

Tanya Stephens verkreeg internationale bekendheid met haar hits ‘Yuh Nuh Ready Fi Dis Yet’ en ‘It’s A Pity’. Ze bracht in de 21e eeuw verschillende albums uit die hoog genoteerd werden in Billboard’s ‘Top reggae albums’. Vorig jaar kwam haar meest recente album ‘Infallible’ uit.

In 1996 was Duane Stephenson onderdeel van de formatie ‘To-Isis’. In 2008 is de zanger solo gegaan en trad hij onder andere op tijdens het befaamde Reggae Sumfest in Jamaica. Afgelopen jaar bracht hij zijn tweede solo album ‘Black Gold’ uit.

Dancehall artiest Gappy Ranks bracht na met verschillende singles, waaronder ‘Heaven In Your Eyes’, succes te hebben gehad eind 2010 zijn eerste solo album ‘Put The Stereo On’ uit. Op dit album staat ook een samenwerking met de Engelse reggae artiest Nereus Joseph.

Uit de kweekvijver van eigen land zijn afkomstig: Punky Donch. Net zo bijzonder als hun naam is de stijl van Punky Donch: een mix van roots-Reggae met andere Caribische invloeden, hiphop en een snufje rock.

Kalibwoy is dé dancehall-sensatie van dit moment in Nederland en bevestigde dit onlangs door
de Grote Prijs van Nederland te winnen in de categorie ‘hiphop’. Hij treed dit keer op met aanstormend talent Rass Motivated.

Tussen de optredens door voorzien de populaire DJ’s MBA en Jah het publiek van de beste reggae
en dancehall riddims met hun dansbare sets. Daarnaast zal Maikal X als host het programma vakkundig aan elkaar praten.

Zondag 24 april vindt het Rotterdam Reggae Festival, met live optredens van o.a.
Vybz Kartel, Jah Cure, Elephant Man en Tanya Stephens, plaats in Ahoy te Rotterdam. Kaarten zijn vanaf zaterdag 5 februari verkrijgbaar via SeeTickets.nl (0900-1353) en alle free recordshops.

Meer informatie:
24-04-2011
Rotterdam Reggae Festival
Live: Vybz Kartel, Jah Cure, Richie Spice, Elephant Man, Chaka Demus & Pliers, Tanya Stephens, Duane Stephenson, Gappy Ranks, Kalibwoy & Rass Motivated, Punky Duch
DJ’s: MBA, Jah
Host: Maikal X

AHOY
Tijd: 16:00 tot 0:00
show starts: 17:00
Adres: Ahoy-weg 10 / 3084 BA Rotterdam
Prijs: € 45,00
Prijs zit plaatsen: € 39,50
Prijs VIP kaarten: € 75,00

Zie ook:
http://www.1stpriority.nl
http://www.ahoy.nl
http://www.seetickets.nl

http://www.rotterdamreggaefestival.nl

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter