Gaétan Consultancy is een adviesbureau op het gebied van marketing, communicatie, management, positionering en persoonlijke ontwikkeling. Dit met een specialisatie in muziek, entertainment, popcultuur, jongeren en straatcultuur.


Gaétan Consultancy adviseert, ondersteunt, bedenkt, ontwikkelt, regelt, promoot, verbindt en legt uit. Het bureau is in 2010 opgericht door Gaétan van de Sande (zie CV) en werkt nauw samen met een groot netwerk vol toonaangevende professionals. De werkzaamheden van Gaétan Consultancy variëren van het genereren van free publicity tot fondsenwerving en het ontwikkelen van marketingstrategieën tot muziekdistributie.


Dit gebeurt veelal in opdracht van artiesten of platenmaatschappijen, maar ook voor overheidsinstellingen, scholen, kunstencentra en stichtingen.CV

Gaétan van de Sande (1985) is in 2008 afgestudeerd aan het instituut voor Media en Informatie Management aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2006 trad hij na er een succesvolle stageperiode te hebben doorlopen echter al in dienst bij management bureau SPEC Management van rapper Ali B.


Van stagiaire naar product manager naar pr-manager naar marketing & product manager opgeklommen, was Gaétan gedurende vier jaar verantwoordelijk voor de releases (en bijbehorende marketing en promotie) van artiesten als Ali B, Yes-R, Darryl, Sjaak en Karima.
In het kader van deze releases heeft Gaétan alsmede werk verricht met -en voor o.a. Chantal Janzen, Ryan Babel, Soumia Albahaya, The Opposites, The Partysquad en Lange Frans.


Daarnaast heeft hij projecten ontworpen, uitgevoerd en/of gecoördineerd met partijen als MTV Networks, Coca Cola, Fight Cancer, FunX, Independent Films, MSN Video, Holland Symfonia, Klimaatbureau HIER en Plan Nederland.


Buiten zijn werkzaamheden voor SPEC heeft Gaétan zich beziggehouden met o.a. het organiseren van evenementen en talentontwikkeling onder jongeren in binnen en buitenland. Hierin heeft hij samengewerkt met o.a. Annemarie Jorritsma, Jörgen Raymann, Fernandes Beverages, het Fonds voor Cultuurparticipatie, SNS Reaal Fonds, Stichting DOEN en het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking. Voor een groot deel vonden deze werkzaamheden plaats in opdracht van Stichting Twisted.


In 2010 heeft Gaétan van de Sande Gaétan Consultancy opgericht.