Nouveau Riche Music releaset Alziend Oor   
25-05-2011
Nouveau Riche - Alziend Oor (front)

Op vrijdag 10 juni 2011 verschijnt ‘Alziend Oor’, de eerste officiële albumrelease van het label Nouveau Riche Music. Op de CD zijn artiesten als Mr Polska, Jebroer, Leo, Steph en Digitzz te horen. Vanaf 10 juni is het album overal verkrijgbaar.

Alziend Oor wordt uitgebracht als staalkaart van het label. Het 14 tracks tellende album is geproduceerd door Boaz van de Beatz en bevat hoofdzakelijk nieuw materiaal van de rappers Mr.Polska, Jebroer, Leo, Steph en Digitzz. Naast nieuw werk bevat Alziend Oor ook eerder verschenen titels als ‘Berghuis’, ‘Btje Vliegen Tog’, en de huidige hitsingle ‘Vinger op de Klitter’.

De hiphopbeweging onderstreept met het album haar status als meest belovende formatie van de Lage Landen. Hiphop vormt de basis van Alziend Oor, maar er wordt nadrukkelijk geflirt met dubstep (zoals Vieze Jochi), grime (‘Pomp Les Volumes’) en dirty house (zoals op ‘Pak Je Momentje’). Diversiteit kenmerkt de aanstekelijke sound van het label die zich laat omschrijven als een samensmelting van diepe bassen, overstuurde synths en klapperende drums.

Producer en labeleigenaar Boaz van de Beatz over Alziend Oor: “Ik ben ontzettend trots dat we op dit album met zijn allen de sound van ons label samen hebben kunnen vatten. Ik zie het dan ook als een nieuw begin en startpunt van een overstroming aan nieuwe releases van Nouveau Riche.”

Mr.Polska, vlaggenschip van het label, neemt een prominente plek in op de tracklisting. Mr.Polska licht in een reactie toe: “Ik vind het te gek dat we al onze bangers nu dik geremasterd allemaal op een rij onder elkaar hebben. Het is echt een ontzettend gevarieerde CD, maar wel met een duidelijke Nouveau Riche handtekening eronder.” De Oostblokker zal op 12 juni met zijn labelgenoten een optreden verzorgen tijdens de TMF Awards in Amsterdam.

Nouveau Riche Music zal in het najaar van 2011 een EP uit brengen van Mr.Polska als voorloper op zijn solo album wat begin 2012 moet verschijnen. Ook kan het publiek uitkijken naar een stroom van nieuwe videoclips van Mr.Polska, Jebroer, Leo, Steph en Digitzz op het veelbekeken YouTube kanaal van Nouveau Riche www.youtube.com/user/nouveaurichemusic.

Nouveau Riche’ album ‘Alziend Oor’ is vanaf vrijdag 10 juni te koop in alle downloadshops en in de betere platenzaak. Bekijk voor meer informatie: www.nouveaurichemusic.nl

Tracklist Alziend Oor:
1. Vinger op de Klitter – Mr.Polska
2. Oeffer – Jebroer. Leo, Digitzz, Steph & Mr.Polska
3. Warrior – Mr.Polska, Leo & Jebroer
4. Pomp Les Volumes – Leo ft. Mr.Polska
5. Pak Je Momentje – Mr.Polska, Digitzz, Steph & Leo
6. Berghuis – Mr.Polska
7. Vieze Jochi – Steph ft. Mr.Polska
8. Klappe Van Je Vader – Mr.Polska, Digitzz, Leo, Steph & Jebroer
9. Btje Vliegen Tog – Jebroer
10. Oostblokleef – Mr.Polska
11. Dlow – Digitzz
12. Flitsend – Steph, Mr.Polska, Leo
13. Superlichtje – Leo ft. Steph
14. Elektronische Dierentuin – Mr.Polska, Ronnie Flex, Jebroer, Digitzz, Don de Baron & Leo

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter