Nouveau Riche Music presenteert nieuwe acts op labelcompilatie   
29-10-2013
Artwork

Op vrijdag 15 november verschijnt de nieuwe labelcompilatie van Nouveau Riche Music. Producer en labeleigenaar Boaz van de Beatz stelde de verzamelaar samen waarop een aantal nieuwe acts van het label worden gepresenteerd. Er vindt een bijbehorende labelnight plaats tijdens muziekconferentie Buma Rotterdam Beats.

Het platenlabel Nouveau Riche Music maakte de afgelopen jaren naam met succesvolle releases van o.a. Mr. Polska en Jebroer. Mr. Polska scoorde diverse grote hits, Jebroer werd onlangs door 3FM uitgeroepen tot ‘Serious Talent’ en Boaz’ producties beïnvloeden in toenemende mate het (inter)nationale geluid van hedendaagse muziek. Ondertussen sleutelt Boaz van de Beatz met zowel de ‘eerste lichting’ als aanstormend talent aan nieuwe progressieve elektronische muziek.

Skinto is één van de nieuwe jongens op het label. De energieke Amsterdammer maakte in de loop der jaren naam met een uitstekende live reputatie en zijn unieke stemgeluid. Met een combinatie van 2step, rave, drum and bass, een vleugje reggae en aanstekelijke humor heeft Skinto zijn draai gevonden in de studio van Boaz. Op zowel nummers van anderen als op eigen benen laat Skinto horen een absolute toevoeging te zijn aan Nouveau Riche Music. Een voorbeeld hiervan is het nummer ‘Gat in de vloer’ met Stepherd.

Stepherd is een artiest die al vanaf het eerste moment onderdeel uitmaakt van Nouveau Riche. Hij leverde een bijdrage aan diverse tracks op ‘Alziend Oor’, de eerste release uit 2011, en bracht enkele videoclips uit. In de tussentijd werkte hij aan nieuw materiaal, waarvan een handvol tracks te horen is op de nieuwe verzamelaar.

Boaz spotte een klein jaar geleden een nieuw talent: Kid de Blits. De Schiedammer maakte zijn opwachting op de remix van Yellow Claw’s hitsingle ‘Nooit meer slapen’ en werkte in de luwte in Boaz’ studio aan zijn repertoire. Dit klinkt als trap, happy hardcore, elektro en uit-de-maat raps.

Het collectief NoizBoiz (bestaande uit MC’s XL, Don de Baron en producer Mucky Muxx) is geen nieuwkomer. Het drietal bracht al meerdere platen uit en zij zijn pioniers van het grime -en dubstep genre in Nederland. Het nieuwe album van NoizBoiz laat zich kenmerken door bredere muzikale invloeden dan voorheen en zal in 2014 verschijnen op Nouveau Riche Music.

“Naast muziek van de nieuwe boys, zijn er wat bekende hits te horen op deze compilatie. Wat ik zo tof vind aan deze verzamelaar is dat het een soort momentopname is van wat ik het afgelopen jaar heb gemaakt. Je kan het zien als een greep uit mijn harde schijf en dat is mijn huidige sound. Je hoort ook direct wie er allemaal in de studio hingen in deze periode. Ik zie ontzettend veel potentie in deze artiesten en ben blij dat we ze met Nouveau Riche Music een mooi platform kunnen bieden om te releasen.”, aldus Boaz van de Beatz.

De release van de opvolger van ´Alziend Oor´ wordt gevierd op vrijdag 15 november tijdens Buma Rotterdam Beats in cultuurpodium Perron. Alle bij het label aangesloten artiesten (Mr. Polska, Jebroer, Stepherd, Skinto, Kid de Blits, NoizBoiz) zullen zich middels een showcase presenteren. Ook dancehall-artiest Kalibwoy zal deze avond zijn opwachting maken als voorbode op een nog te verschijnen EP in samenwerking met Boaz van de Beatz. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.beats.nl

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter