NoizBoiz zeggen NIKS   
28-12-2011
Noizboiz2

De Rotterdamse formatie NoizBoiz releaset vandaag hun single ‘Ik zeg NIKS’. Het is de eerste single van het nieuwe album ‘Georganiseerde chaos’ wat 20 januari verschijnt. De videoclip bij het nummer is te zien op YouTube.

Onder het motto ‘geen woorden maar daden’ laten NoizBoiz de muziek voor zich spreken op hun nieuwe single ‘Ik zeg NIKS’. Naast een introductie van MC XL in de vorm van twee coupletten, neemt producer Mux het grootste aandeel van het nummer voor zijn rekening. Dreunende bassen, overstuurde synths en catchy wobbles vormen de basis van de Nederlandstalige grime track.

‘Ik zeg NIKS’ is de eerste single van het nieuwe album ‘Georganiseerde chaos’ wat vrijdag 20 januari 2012 verschijnt. Het tweede album van NoizBoiz wordt op diezelfde dag feestelijk gepresenteerd in cultuurpodium Perron te Rotterdam in samenwerking met Blendits. Behalve NoizBoiz staan die avond artiesten en deejays als Zwart Licht, Skinto, Boef & de Gelogeerde Aap, FS Green, Akkachar en Coki (UK) op het podium. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar in de voorverkoop.

Over NoizBoiz
NoizBoiz is een Rotterdams muziekcollectief en richt zich voornamelijk op grime en dubstep. Niet de welbekende Britse grime maar Nederlandstalige grime, oftewel NLGRIME. De groep wordt gezien als pioniers in het genre, wat zich laat kenmerken door invloeden uit hiphop, garage, drum ’n bass en Jamaican dancehall. NoizBoiz bestaat uit MC XL (1986) en producer/deejay Mux (1988). Vanaf dag één worden zij bijgestaan door hypeman en tevens Rotterdams officieuze nachtburgemeester Don de Baron. In samenwerking met mc/producer Kariszma maakten NoizBoiz hun eerste promotionele release ‘0.10’. In 2010 bracht de groep het album ‘Zware Bassen, Zware Beats’ uit wat zorgde voor veel aandacht van zowel media als het uitgaanspubliek. Eind 2011 bracht de groep de EP ‘Zooitje Geregeld’ uit als inleiding voor het in 2012 et verschijnen album ‘Georganiseerde Chaos’.

‘Ik zeg NIKS’ is te koop via o.a. iTunes. De door Kraftstoff gemaakte videoclip is vanaf vandaag te zien op Nederlands grootste urbanblog Puna.nl

Bekijk voor meer informatie:
www.noizboiz.nl – www.twitter.com/noizboizkru – www.subwaymusic.nl – www.blendits.com

Directe link videoclip: http://youtu.be/uumneuXZkZ0

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn