NoizBoiz maakt een gevaarlijke comeback met Dangerous   
27-01-2014
DANGEROUS ARTWORK

Vandaag verschijnt ‘Dangerous’, de nieuwe single van NoizBoiz. Het nummer bevat een gastbijdrage van Skinto en is geproduceerd door Mucky en Boaz van de Beatz. De bijbehorende videoclip is vanaf vandaag te zien via XITE en het YouTube kanaal van Nouveau Riche Music.

Het uit Rotterdam afkomstige collectief NoizBoiz staat al jaren bekend om hun kenmerkende UK-sound, waarmee zij in Nederland pioniers zijn op het gebied van dubstep en grime. Producer Mucky, MC XL en hypeman Don de Baron hebben dankzij hun diverse releases een trouwe, omvangrijke fanbase weten op te bouwen in de underground scene. Met de release van het album ‘Georganiseerde Chaos´ (2012) liet de groep echter zien ook een breder publiek te kunnen interesseren. Het resulteerde in media-optredens in programma’s als De Wereld Draait Door, lovende kritieken van opinieleiders als Nico Dijkshoorn en Giel Beelen en een landelijke clubtour met collega Kraantje Pappie.

In november 2013 werd NoizBoiz door Nouveau Riche Music gepresenteerd als één van de nieuwe acts op het label. Op de labelcompilatie ‘Alziend Oor II’ verscheen het nummer ‘Dangerous’ en de groep verzorgde een optreden tijdens de Nouveau Riche Music labelnight op Buma R’dam Beats.

‘Dangerous’ is geproduceerd door Mucky en Boaz van de Beatz en bevat een gastbijdrage van labelgenoot Skinto.

“We werken momenteel aan ons nieuwe album ‘Oase’ wat volgens planning in het voorjaar zal uitkomen. Qua sound ligt dit in het verlengde van ´Dangerous´. Daarop zal je horen dat we meer gebruik maken van drops en de tracks instrumentaal spannend houden door verschillende genres samen te smelten. Live gaan we ook veel meer een beleving neerzetten. Eigenlijk zijn we een keiharde elektronische soundsystem, maar dan mét ‘eigen liedjes’. Het hangt samen tussen een optreden en een DJ set; het is vooral knallen met heel veel energie!”, aldus producer Mucky.

De videoclip bij ´Dangerous´ zorgde al tijdens de opnames voor de nodige rumoer op social media. Zo is o.a. te zien hoe Don de Baron op een paard over de Erasmusbrug marcheert, dat er een illegale raveparty plaatsvindt en vlogen clipmakers Kraftstoff in een privévliegtuig over Rotterdam om opnames te maken. Het resultaat is vandaag voor het eerst te zien op muziekzender XITE in het liveprogramma ‘Daily Noise’.

De single ´Dangerous´ van NoizBoiz ft. Skinto is verkrijgbaar via iTunes en Spotify. De bijbehorende videoclip is vanaf vandaag te zien via het YouTube kanaal van Nouveau Riche Music.

Directe link iTunes: https://t.co/CYhWgEA0PO
Directe link YouTube: http://youtu.be/VvvIf-TrBGo

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter