NoizBoiz lossen vreugdeschoten   
30-11-2012
Noizboiz2

De Rotterdamse formatie NoizBoiz releaset vandaag hun single ‘Gunfingers Up’. Het is de derde single van het album ‘Georganiseerde chaos’ wat 20 januari verscheen. De videoclip zal te zien zijn via BNN’s 101Barz.

Na een jaar vol optredens en media aandacht sluiten de mannen van NoizBoiz 2012 af met de release van hun derde single van het album ‘Georganiseerde chaos’. NoizBoiz kijken terug op een succesvol jaar waarin ze hun nieuwe album en bijbehorende singles uitbrachten, optraden tijdens een uitverkochte releaseparty, langs diverse poppodia tourden met Kraantje Pappie, een documentaire presenteerden en hun fanbase vergrootten mede dankzij media aandacht van o.a. De Wereld Draait Door, 3FM, Slam FM en FunX.

De gunfinger is hét handelsmerk van NoizBoiz. Het handgebaar (waarbij wijs –en middelvinger met de duim een pistool vormen) staat voor kracht en energie en verwijst naar luchtschoten van vreugde. Het album ‘Georganiseerde chaos’ verscheen op CD, maar tevens op een USB-stick in de vorm van een gunfinger.

Op de single ‘Gunfingers up’ wordt voortborduurt op de lovend ontvangen single ‘Ik zeg NIKS’. Producer Mucky Muxx levert opnieuw een snoeiharde grime compositie waarover MC XL en hypeman Don de Baron in hoog tempo het publiek aansporen zich over te geven aan de muziek.
Met het nummer staan de Rotterdammers garant voor een nieuwe clubanthem in de grime en dubstep scene. Hoog tijd om je gunfingers op te steken!

Over NoizBoiz
NoizBoiz is een Rotterdams muziekcollectief en richt zich voornamelijk op grime en dubstep. Niet de welbekende Britse grime maar Nederlandstalige grime, oftewel NLGRIME. De groep wordt gezien als pioniers in het genre, wat zich laat kenmerken door invloeden uit hiphop, garage, drum ’n bass en Jamaican dancehall. NoizBoiz bestaat uit MC XL (1986) en producer/deejay Muxx (1988). Vanaf dag één worden zij bijgestaan door hypeman en tevens Rotterdams officieuze nachtburgemeester Don de Baron. In samenwerking met mc/producer Kariszma maakten NoizBoiz hun eerste promotionele release ‘0.10’. In 2010 bracht de groep het album ‘Zware Bassen, Zware Beats’ uit wat zorgde voor veel aandacht van zowel media als het uitgaanspubliek. Eind 2011 bracht de groep de EP ‘Zooitje Geregeld’ uit als inleiding voor het in 2012 verschenen album ‘Georganiseerde Chaos’. Het album werd lovend ontvangen door media als De Wereld Draait Door en opinieleiders als Nico Dijkshoorn en Giel Beelen.

‘Gunfingers Up’ is vanaf vandaag te koop via o.a. iTunes. De videoclip is vanaf vandaag te bekijken op de website van 101Barz, www.101barz.nl.


Directe link videoclip:  http://www.youtube.com/watch?v=05h4g-c5mb4
Directe link iTunes:  https://itunes.apple.com/nl/album/gunfingers-up!/id496900220?i=496900492&uo=4
Album via Bol.com: http://www.bol.com/nl/p/georganiseerde-chaos/1000004012222810/


  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter