NoizBoiz album Georganiseerde chaos 20 januari in de winkels   
06-01-2012
nb-cover

Op vrijdag 20 januari verschijnt ‘Georganiseerde chaos’, het nieuwe album van NoizBoiz. Het Rotterdamse grimecollectief brengt de plaat op CD en USB-stick uit in samenwerking met Subway Music.

Producer Mucky Muxx, MC XL en hypeman Don de Baron vormen de groep NoizBoiz. Deze formatie wordt sinds jaar en dag gezien als pionier in het Nederlandse grime –en dubstep genre. In de afgelopen jaren brachten zij zowel in groepsverband als individueel diverse compilaties en videoclips uit. In 2010 verscheen het album ‘Zware Bassen, Zware Beats’ wat zorgde voor erkenning binnen en buiten de grimescene.

De groep is veelvuldig op podia te bewonderen (in sommige gevallen naast acts als Zwart Licht, Skinto en D.Lipps met wie zij het collectief ‘Nebulon’ vormen) en heeft een ijzersterke live reputatie. Optredens op festivals als Mystery Land, Roffest en Solar onderstrepen dit. Enkele maanden geleden bood NoizBoiz de EP ‘Zooitje geregeld’ gratis aan via het internet als voorbode op het nieuwe album.

‘Georganiseerde chaos’ is volledig geproduceerd door Mucky Muxx en laat zich kenmerken door dreunende bassen, overstuurde synths en catchy wobbles met invloeden uit UK-grime, dubstep en drum & bass. Het vormt een sterk fundament voor de raps van XL en Don de Baron. Op het album worden uiteenlopende onderwerpen aangesneden, variërend van opschepperij (‘Gunfingers up’) tot beukende clubtracks (‘Wie wat waar’) en conceptuele nummers (‘Gehersenspoeld’, ‘Richtingloos’). Op meerdere tracks vervullen de instrumentaties van Mucky Muxx een hoofdrol (‘Ik zeg NIKS’). Gastrollen zijn weggelegd voor artiesten als Akwasi, Skinto, Rosco, de Gelogeerde Aap, Ataru en Lady Bee.

Het album ‘Georganiseerde chaos’ wordt 20 januari zowel op CD als USB-stick uitgebracht. De USB-stick (4 GB) is vormgegeven als de NoizBoiz-kenmerkende ‘gunfinger’ en bevat naast het nieuwe album songteksten en bonustracks (exclusives, remixen en Mucky Mucky Muxxx EP’s). De ‘Gunfinger USB’ verschijnt in gelimiteerde oplage.

Het album wordt 20 januari feestelijk gepresenteerd in cultuurpodium Perron te Rotterdam in samenwerking met Blendits. Behalve NoizBoiz staan die avond artiesten en deejays als Zwart Licht, Skinto, Boef & de Gelogeerde Aap, FS Green, Akkachar en Coki (UK) op het podium. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar in de voorverkoop. Als voorproefje hierop zal NoizBoiz op donderdag 12 januari een instore optreden verzorgen in BurgerKing (Groningen Centraal Station) tijdens Eurosonic Noorderslag.

Over NoizBoiz
NoizBoiz is een Rotterdams muziekcollectief en richt zich voornamelijk op grime en dubstep. Niet de welbekende Britse grime maar Nederlandstalige grime, oftewel NLGRIME. De groep wordt gezien als pioniers in het genre, wat zich laat kenmerken door invloeden uit hiphop, garage, drum ’n bass en Jamaican dancehall. NoizBoiz bestaat uit MC XL (1986) en producer/deejay Mucky Muxx (1988). Vanaf dag één worden zij bijgestaan door hypeman en tevens Rotterdams officieuze nachtburgemeester Don de Baron. In samenwerking met mc/producer Kariszma maakten NoizBoiz hun eerste promotionele release ‘0.10’. In 2010 bracht de groep het album ‘Zware Bassen, Zware Beats’ uit wat zorgde voor veel aandacht van zowel media als het uitgaanspubliek. Eind 2011 bracht de groep de EP ‘Zooitje Geregeld’ uit als inleiding voor het in 2012 et verschijnen album ‘Georganiseerde Chaos’.

NoizBoiz’ album ‘Georganiseerde chaos’ is vanaf 20 januari verkrijgbaar (op CD en USB stick) in de betere platenzaak en downloadshop. De releaseparty vindt dezelfde dag plaats in podium Perron te Rotterdam.

Tracklist Georganiseerde chaos
1. Intro
2. Wie, wat, waar
3. Volg
4. Gehersenspoeld
5. Normaal
6. Retour afz – Arabique bass
7. Gunfingers up!
8. Eigen zone (ft. Rosco, Gelogeerde Aap)
9. Speeltuin (ft. Lady Bee)
10. Ik zeg NIKS – TikTak
11. Ga mee (ft. Akwasi, Skinto)
12. Voor elkaar (ft. Ataru)
13. Interlude
14. Richtingloos

Videoclips:
Wie wat waar – http://www.youtube.com/watch?v=-RIiR0ecQJc
Volg – http://www.youtube.com/watch?v=1Fi4X2u1XXA
Ik zeg NIKS – http://www.youtube.com/watch?v=uumneuXZkZ0

Bekijk voor meer informatie:
www.noizboiz.nl – www.subwaymusic.nl – www.blendits.com – www.gaetan.nu

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter