Nino brengt debuutalbum en single ‘Superheld’ uit   
20-04-2012
CD_SWDG

Vandaag verschijnt ‘Superheld’, de eerste single van het album ‘Stille wateren diepe gronden’ van Nino. De bijbehorende videoclip is vanaf vandaag te zien op PUNA.nl

De uit Zaandam afkomstige rapper Nino staat al jaren bekend als een fenomeen binnen de scene. Sinds zijn vertrek bij platenmaatschappij Goodlife (van The Partysquad) in 2007 beheert hij zijn eigen zaken en brengt hij zelfstandig zijn muziek uit. Niet geheel zonder succes getuige de miljoenen YouTube views van zijn videoclips, de duizenden downloads van zijn nummers en uiteenlopende samenwerkingen met artiesten als The Outlawz (crew van wijlen 2Pac), Edsilia Rombley en Ali B. Vanuit zijn eigen label lanceerde hij naast zichzelf ook de carrières van andere populaire rappers.

Het is dan ook opvallend te noemen dat Nino pas in 2012 zijn debuutalbum uitbrengt. ‘Stille wateren diepe gronden’ is een plaat geworden waarin de persoonlijke ontwikkeling van Nino duidelijk terug te horen is. Daar waar de artiest voorheen luchtigere onderwerpen aankaartte, is op het album plaatsgemaakt voor uiteenlopende thema’s als leven en dood (‘Boven de horizon’, ‘Lucifer’), religie (‘Messiah’) tot mediabeleid (‘Geboycot’) en alleenstaand ouderschap (‘Superheld’).

Laatstgenoemde is de eerste single van het album. Op de track wordt Nino ondersteund door zanger Singa in zijn beschrijving van het dagelijks leven van een hardwerkende, alleenstaande moeder. Dit is terug te zien in de bijbehorende videoclip, welke deze week een primeur kreeg in het televisieprogramma ‘Hotspot’.

Over Nino
In 2006 kreeg Nino een platencontract aangeboden van het label ‘Goodlife Music’ (samenwerking tussen The Partysquad en Kees de Koning) nadat hij zich met zijn groep LSD in de kijker speelde via het internet. Nino leverde kort hierna een bijdrage aan de hitsingle ‘Dat is die shit’, bracht zijn mixtape ‘Transmigratie’ uit en werkte samen met o.a. Brainpower. Kort hierop verzorgde hij de soundtrack van de bioscoopfilm ‘Dood eind’ en won hij o.a. een PP2G en een Urban Award in de categorie ‘Beste nieuwkomer’. Nadat Nino nog een tweetal mixtapes uitbracht via Goodlife Music scheidden hun wegen.

In 2008 startte Nino zijn eigen platenmaatschappij in Black Label Music. In samenwerking met rapper Priester maakte Nino een mixtape, waarvan het nummer ‘Uit het oog’ met meer dan 9 miljoen YouTube views uitgroeide tot een hit. De daaropvolgende mixtape ‘Stilte voor de storm’ zorgde voor overbelaste servers wegens teveel animo voor de gratis download.


De daaropvolgende jaren bracht Nino losse singles uit, waaronder samenwerkingen met artiesten als Ali B, Damaru en The Outlawz. Samen met zanger Singa en de crew van wijlen Tupac Shakur nam Nino het nummer ‘Letter 2 Pac’ op.

In 2012 heeft Nino zijn nieuwe platform PlaneetNamek gelanceerd, ter illustratie van een schone lei en nieuwe start. Via PlaneetNamek verschijnt in april 2012 Nino’s debuutalbum ‘Stille wateren diepe gronden’ met daarop samenwerkingen met artiesten als Edsilia Rombley, Winne, Kempi en Keizer.


‘Stille wateren diepe gronden’ van Nino is vanaf nu zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar via www.planeetnamek.nl. De eerste single ‘Superheld’ is verkrijgbaar via iTunes en alle downloadshops. De bijbehorende videoclip is te zien op PUNA.nl.

Album via iTunes: http://itunes.apple.com/nl/album/stille-wateren-diepe-gronden/id505848126
Album via Spotify: http://open.spotify.com/album/1tHJfeKfn0b66kPah2ZJIW
Directe link videoclip ‘Superheld’: http://youtu.be/mUjECMRjYV0

Meer info: http://www.planeetnamek.nlwww.twitter.com/ninomusic


Tracklist ‘Stille wateren diepe gronden’.
01. Lucifer ft. Kempi (prod. Spikey Spike)
02. Annunaki ft. Eddy Ra (prod. Perry Mystique)
03. Babygirl (prod. Sunrise)
04. Fotoboek ft. Wudstik (prod. Wudstik)
05. Superheld ft. Singa (prod. Killing Skills)
06. Met Jou Zijn ft. Keizer (prod. Sunrise)
07. Geboycot (prod. Spikey Spike)
08. Aarde Of Hel ft. Blaxtar (prod. Perry Mystique)
09. Messiah (prod. Presto)
10. Als Ik Ga ft. Winne (prod. Killing Skills)
11. Boven De Horizon ft. Edsilia Rombley (prod. Killing Skills)
12. Keyshia (prod.Killing Skills)
13. Ik Heb Je ft. Phatt (prod. Spikey Spike)
14. Rood Licht ft. April (prod. Sound Seduction)
15. Kong Nanga Mi (prod. Spikey Spike)
16. Wat Te Doen ft. Singa (prod. Spikey Spike)
17. Vlieg Mee (prod. Perry Mystique)
18. Spiegel ft. Blexxx, Ciano, Singa, Don.G, Stacey & Mitta (prod. Spikey Spike)  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter