Niks mis met Zanillya   
11-08-2011
Niks mis cover

De eerste single ‘Niks mis’ van Zanillya is vanaf vandaag verkrijgbaar. Op haar nieuwe website biedt de halvefinalist van de Grote Prijs van Nederland het nummer gratis aan. Ook de bijbehorende videoclip is hierop te zien.

De Amsterdamse duizendpoot Zanillya (1983) zal op donderdag 1 september in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland laten zien wat zij in huis heeft. Als één van de weinige vrouwelijke deelnemers in de categorie ‘hiphop’ is zij er extra op gebrand om de jury te overtuigen van haar talent.

Voor het zo ver is, laat Zanillya van zich horen door het nummer ‘Niks mis’ tijdelijk gratis ter download aan te bieden. De track is geproduceerd door Beats by Beast, wie Zanillya kent uit de collegebanken van de Rockacademie. Met het bombastische nummer wil de rapster haar publiek inspireren om ook uit mindere dagen iets positiefs te halen. Ondanks Zanillya een turbulente periode in haar leven doormaakt, maakt ze het bijzonder goed. Er is niks mis met haar.

Met de bijbehorende videoclip neemt producent –en regisseur ChelChel Media de kijker in omgekeerde volgorde mee naar de wraakzuchtige gedachtegang van het personage wat wordt vertolkt door Zanillya. De videoclip is vanaf vandaag te zien op www.zanillya.com

Over Zanillya
Zanillya (1983) is een vrouw die met beide benen op de grond staat. Haar muziek is dynamisch en veelzijdig met poëtische teksten. Op unieke wijze fuseert ze verschillende muziekstijlen met hiphop en maakt ze een muzikale ontdekkingsreis in verschillende talen: Papiamento, Nederlands en Engels.
Haar drang om zich te uiten in meerdere kunstvormen resulteert in een veelzijdig CV: dansen,
acteren, presenteren, poetry readings en het verzorgen van inspirerende workshops. Het
verkennen van verschillende genres en disciplines wordt er met de paplepel ingegoten door haar moeder en vader Bobby Farrel. Nadat ze afstudeert aan Theaterschool De Nieuw Amsterdam ontmoet ze rapper Blaxtar wie haar mee op tour neemt.

In het festival- en clubcircuit timmert Zanillya inmiddels flink aan de weg om haar naam te vestigen, zowel als MC als met haar muziek. Ze heeft op diverse evenementen en festivals gestaan waaronder Oerol, het Breaking Walls Festival, de Uitmarkt en het Dunya Festival. Ook poppodia als Melkweg. Paradiso en Heineken Music Hall zijn geen onbekend terrein. Dat geldt ook voor het Concertgebouw in Amsterdam en het Rotterdamse Zomercarnaval waar zij als hoofdact optrad voor 200.000 bezoekers.

Volledig gefocust op haar carrière zal Zanillya in 2012 haar debuutalbum uitbrengen, wat een persoonlijke plaat belooft te worden die een kijkje gunt in het brein van een creatieve duizendpoot.

Op donderdag 1 september treedt Zanillya op in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso te Amsterdam. ‘Niks mis’ is vanaf vandaag tijdelijk gratis te downloaden en bekijken op www.zanillya.com.

Directe link clip: http://www.youtube.com/watch?v=envUHp4kzzY
Directe link mp3: http://www.puna.nl/shared.php?add=83s9im7u4tkbgt57upvf

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter