Nieuw werk Ziggi Recado: Get out   
17-02-2011
Ziggi Recado - Get Out (Single Cover)

Vandaag verschijnt ‘Get out’, de nieuwe single van Ziggi Recado. Het is de eerste release van zijn binnenkort te verschijnen derde studioalbum. De single is vanaf vandaag te koop in de downloadshop van iTunes. De bijbehorende, in Senegal opgenomen, videoclip is te zien op het YouTube kanaal van Rock’n Vibes.

Na zich enkele maanden terug te hebben getrokken in de studio toont Nederlands grootste reggae-exportproduct nieuw teken van leven. Ziggi Recado zal in april zijn derde album uitbrengen onder de vlag van Rock’n Vibes in samenwerking met VP Records/Greensleeves. Het ‘selftitled’ album wordt voorafgegaan door de single ‘Get out’.

‘Get Out’ is een uptempo reggaesong waarop Ziggi Recado verhaalt over de grote verschillen tussen hijzelf en zijn geliefde. Het nummer is geproduceerd door Ziggi Recado zelf en leden van The Renaissance Band.
Met ‘Get out’ als voorbode heeft Ziggi Recado zichzelf op het nieuwe album opnieuw uitgevonden. Op het album staan de traditionele reggae nummers naast reggae nummers met pop –en rock invloeden in een geheel eigentijds jasje.

De videoclip bij het nummer is opgenomen in de Senegalese hoofdstad Dakar, waar Ziggi Recado en zijn Renaissance Band in december optraden op het Festival Mondial Des Arts Negres. Het resultaat is te bewonderen via http://www.youtube.com/watch?v=dRcoDUc0Enw

De single beleeft vandaag zijn primeur op radiozender FunX. Op vrijdag 18 februari zal Ziggi Recado het nummer in ochtendshow ‘FunX Start’ (08.00 tot 09.00 uur) eveneens live ten gehore brengen en toelichten hoe het nummer en de videoclip tot stand zijn gekomen. In april verschijnt het album ‘ZIGGI RECADO’ en zal ‘The Green Tour’ op vrijdag de 15e worden afgetrapt in de Melkweg, te Amsterdam.

ZIGGI RECADO: ‘The Green Tour’ is powered by The Bulldog™.

Over Ziggi Recado
Met spetterende optredens op de belangrijkste Europese festivals en podia zoals Roskilde (Denemarken), Coleur Cafe (Belgie), Cabaret Sauvage (Frankrijk), Lowlands, Paaspop, Zwarte Cross, Breda Barst (Nederland) en nog vele anderen, heeft Ziggi Recado laten zien dat hij behoort tot de absolute top van de Europese (reggae) acts. Met de release van zijn 3e ‘self titled’ album ‘ZIGGI RECADO’ bewijst de artiest wederom een goede songwriter te zijn, maar ook een creatieve en innovatieve producer.

De jonge Ricardo Blijden groeide op op het Caribische eiland St. Eustatius met de Engelse voertaal, waar hij grootgebracht werd door zijn oma en opa die hem de bijnaam Ziggi gaven. In 2001 arriveerde Ziggi Recado in Nederland voor studie doeleinden. Het was in die tijd dat hij geïntroduceerd werd aan Mr Rude, de eigenaar van een onafhankelijk platenlabel genaamd Rock’N Vibes Entertainment. Chillen in de studio veranderde al gauw in een professionele muziek carrière voor Ziggi Recado.

In Februari 2006 werd Ziggi Recado’s debuut album ‘So Much Reasons’ uitgebracht. Het album ontving louter goede kritieken en leverde maar liefst 5 awards op waaronder een Essent Award, BNN Urban Award (Best Album en Best Live Act) en PP2G Awards (Best Artist en Best Album). Het nummer ‘Blaze It’ op de Come Around riddim heeft een grote internationale impact gehad en stond weken #1 in de officiële Duitse Reggae charts.

2007 werd door Ziggi Recado en The Renaissance band groots afgesloten als vaste support act van de Duitse reggae grootheid Gentleman op de Another Intensity European Tour 2007 , de allergrootste reggaetour van dat jaar.

Door vanaf zijn tweede album ‘In Transit’ de samenwerking met VP Records/Greensleeves aan te gaan, schrijft Ziggi Recado muzikale geschiedenis door de eerste Europese act te zijn waar ’s werelds grootste reggae label mee samenwerkt. In 2010 voegde Ziggi zijn echte naam Recado toe. Deze toevoeging ging gepaard met de release van de EP ‘Same Difference introducing ZIGGI RECADO’.

Met zijn derde album, ‘ZIGGI RECADO’, laat de artiest zien dat hij een blijver is en zijn muziek naar een hoger niveau kan tillen.

‘Get Out’ op Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=dRcoDUc0Enw
‘Get Out’ op iTunes: http://itunes.apple.com/nl/album/get-out-single-single/id419260637


Meer info: www.rocknvibes.comwww.ziggirecado.comwww.twitter.com/ziggi_recado

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Reacties

  1. [...] This post was Twitted by rotjoch101barz [...]

    Geschreven door Twitted by rotjoch101barz op 17 februari 2011 om 12:08  2. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Gaétan Consultancy, DeDichter. DeDichter heeft gezegd: RT @Gaetantwit: Nieuwe single en videoclip Ziggi Recado: 'Get out' http://bit.ly/eamGe8 [...]

    Geschreven door Tweets die vermelden Gaetan Consultancy » Blog Archive Ziggi Recado's Get Out - Gaetan Consultancy -- Topsy.com op 17 februari 2011 om 12:32Laat hier een reactie achter