N ZIE DE BOY   
05-10-2010
KV

Op vrijdag 22 oktober verschijnt ‘NZIEDEBOY’, het tydebuutalbum van rapper Kleine Viezerik. De Amsterdammer brengt de plaat in eigen beheer uit via het label Pitu Records.

Plotseling was hij daar: dé belofte voor hiphopminnend Nederland, Kleine Viezerik (KV voor intimi).Nadat de MC zijn talent liet horen in een studiosessie van BNN’s online platform 101Barz was er geen houden aan de stroomversnelling waarin zijn carrière belandde.

Binnen een jaar tijd verschenen niet alleen drie videoclips en een mixtape, maar leverde Kleine Viezerik ook gastbijdrages aan platen van o.a. The Opposites, Dio en Sir OJ. Ondertussen stond hij op podia van tientallen uitverkochte popzalen met de succesvolle ‘Bang Bros’ tournee en speelde de tattooboy zich in de kijker op festivals als Appelsap, Solar en Mysteryland. Ondanks alle aandacht en drukte heeft de rapper tijd gevonden om zich terug te trekken in de studio en zijn debuutalbum af te ronden.

‘NZIEDEBOY’ is een samenwerking met producer Sliscobars, wie alle producties voor zijn rekening heeft genomen. Het resulteert in uiteenlopende, meeslepende beats waarop Kleine Viezerik op zijn debuut verhaalt over het leven in de snelle laan waarin genieten centraal staat.

KV toont naar eigen zeggen “een nieuwe, volwassen kant van zichzelf” op het album. Op ‘NZIEDEBOY’ brengt de goedlachse rapper straatwijsheden (‘Hitman’, ‘Pussyboy’), levenservaring (‘Meisje luister’, ‘Geld is niet alles’) en liefdesbetuigingen (‘Voor de toppers’, ‘Shawty’) samen tot één geheel. Gastbijdrages op het album worden verzorgd door zangers Jayh, Arzenio en multi-talent Mr Probz. Uit een unieke samenwerking van Pieter Ceizer (ontwerper kledingmerk Pimpalicious) en fotograaf Bill Tanaka is het artwork van het album tot stand gekomen.

‘Meisje luister’, de eerste single van het album beleefde dinsdag 5 oktober zijn primeur in het programma ‘Wat Anders’ op radiozender FunX. De bijbehorende videoclip (met daarin een glansrol voor Oranje’s rechtsback Gregory van derWiel) zal vanaf volgende week te zien zijn op zowel TMF als het YouTube kanaal van Pitu Records.

Over Kleine Viezerik
Kleine Viezerik heeft het afgelopen jaar een grote buzz weten op te bouwen binnen de vaderlandse hiphopscene. Zo leverde een studiosessie bij het BNN platform 101Barz hem niet alleen een nieuwe fanbase, maar ook aandacht van platenmaatschappijen uit. Daarnaast leverde hij bijdrages aan releases van o.a. Dio (‘Cool remix’), The Opposites (‘Duif op de dam’), Winne (‘So so lobi’) en Sir OJ (‘Moordenaar’)

Ook mocht hij voor een nieuwe, nog te verschijnen campagne van Nike de commercialmuziek verzorgen en tourde hij de afgelopen maanden langs uitverkochte popzalen met de Bang Bros (Hef en Önder) via boekingskantoor Missin’Link. Met name 3voor12 roemt KV om zijn energieke performance en ook MTNL liet middels een mini-docu zien onder de indruk te zijn van deze rasentertainer. Zelfs 3fm dj Giel Beelen noemde hem ‘het complete plaatje’ nadat hij tijdens een studiobezoek de volledige uitzending dirigeerde met grappen, freestyles en anekdotes.

Ondertussen bracht Pitu Records de ‘Mooikwaaiboy’ mixtape uit en verschenen er videoclips van de nummers ‘Buit’ en ‘Heey’. De videoclips hebben beide airplay (reguliere lijst) op TMF gekregen. De hype rondom KV is nog altijd aanwezig en zal de komende maanden alleen maar groeien, mede dankzij boekingen op festivals als Mystery Land, Solar en Appelsap Oosterpark.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd op het debuutalbum van Kleine Viezerik. In samenwerking met kledingmerk Pimpalicious zal er een bijbehorende t-shirtlijn worden uitgebracht.

Kleine Viezerik’s album NZIEDEBOY is vanaf vrijdag 22 oktober te koop in alle downloadshops
en in de betere platenzaak. Het album wordt uitgegeven door Pitu Records en gedistribueerd
door Coast to Coast.

Bekijk voor meer informatie:
www.piturecords.com – www.twitter.com/kleinevmusic – www.coasttocoast.nl – www.gaetan.nu

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter