MutiaraTEC – Dode Hoek I   
10-01-2011
klein-mutiaratec_dodehoek_f

In Arnhem staan op 24 februari 2011 vier wijzen uit het oosten op om met hun broederschap Nederland een nieuw geluid te bieden. De naam is MutiaraTEC.

De krachtige hiphop van MutiaraTEC is geen geheim meer binnen de Nederlandse hiphop scene. Deelname aan de Grote Prijs van Nederland afgelopen jaar bracht mc’s Luidje, Rogero, Lemp en beatmaker/mc Drexx tot en met de Publieksprijs in de halve finale. Hoewel er geen finale voor het Oosterse collectief in zat, bracht de ervaring misschien wel iets beters. De zeer sterke live reputatie en de goed bekeken 101Barz sessie bereikten namelijk het kantoor van RAEN Music in Amsterdam.

Naast de producties en welbespraaktheid in de teksten valt MutiaraTEC vooral op door de artistieke visie die schuil gaat achter de video’s die de heren produceren. Het was deze visie die een huwelijk met RAEN Music, waar onder andere Kern Koppen, Manu en Blaxtar onder contract staan, aanslingerde.

MutiaraTEC, wat staat voor broederschap van de parel, ontstond uit een groep jongens uit Ede en Doesburg en doorging verschillende formaties alvorens tot de huidige samenstelling te komen. Rogero, de oudste van de groep, nam het voortouw in de formatie, maar geeft wel aan dat alle vier de leden hun eigen specifieke inbreng hebben.

Het album Dode Hoek is een eerste kennismaking met het broederschap, maar is tegelijkertijd niet meer dan een tip van de sluier. Het project Dode Hoek bestaat namelijk uit een dubbel album, waarvan nu de eerste schijf als losse CD zal worden uitgegeven.

Op 24 februari zal in de Willemeen in Arnhem de officiële initiatie van MutiaraTEC binnen de RAEN familie plaatsvinden, met gastoptredens van Blaxtar, Manu en Kern Koppen. Kaartjes zijn € 10,- en geven recht op een gratis exemplaar van Dode Hoek I.

Echte MutiaraTEC fans opgelet; via de hyves en twitter van MutiaraTEC zullen gratis kaarten worden weggeven.

Meer informatie:
24-02-2011
Willemeen, Arnhem
RAEN Music presenteert:
MUTIARATEC – DODE HOEK I

Adres: Willemsplein 1, Arnhem
Entree € 10,- (incl. Gratis exemplaar Dode Hoek I)
Aanvang: 19.00u

Zie ook:
www.mutiaratec.com
www.raen-ind.com
www.willemeen.nl

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter