Mr Polska heeft 1 miljoen vrienden   
16-03-2012
AlziendOorFinal OUTLINE copy

Vandaag verschijnt ‘1 Miljoen vrienden’, de eerste single van het album ‘Waardevolle gezelligheid’ van Mr Polska. De bijbehorende videoclip is door Mr Polska en producer Boaz v/d Beatz zelf geregisseerd.

Wilde foto’s op telefoons, een stripster uit een taart, voor de open haard liggen op een berenvacht en hangen aan het plafond. Het is slechts een kleine greep uit de ingrediënten die Mr. Polska toevoegt aan een geslaagde avond die wordt gedeeld met 1 miljoen vrienden.

De door Boaz v/d Beatz geproduceerde track is de eerste single van het album ‘Waardevolle gezelligheid’ wat 2 maart verscheen. Onder andere Het Parool, LiveXS en 3voor12 lieten zich lovend uit over het debuut van de Pool.

De eerste single van het album, ’1 miljoen vrienden’ is deze week de DiXte bij radiozender FunX. Voor de bijbehorende videoclip namen Mr Polska en Boaz voor het eerst zelf plaats in de regie -en productiestoel, wat resulteerde in een bijzonder bonte videoclip.


Over Mr Polska
In 2004 zette de EU de grenzen open voor Polen die in Nederland wilden werken. Nu is het tijd voor Mr. Polska om de grenzen van de Nederlandse HipHop scene open te gooien. En dat lukt: Elke video of sessie die Mr. Polska dropt wordt meer bekeken dan het dagelijkse 8 uur journaal en weet met zijn producer Boaz van de Beatz een nieuwe, ruwe sound neer te zetten die iedere release Trending Topic maakt.

De in Polen geboren Mr.Polska is de alias van Dominik Wlodzimierz Groot en het vlaggenschip van het nieuwste hiphoplabel Nouveau Riche Music. De eerste release van het label was ‘Alziend Oor’ (juni 2011) een staalkaart van het label, waarop Mr.Polska een prominente rol vervult. De klein grote man rijgt sinds zijn ‘State Award voor Rookie of the Year 2010’, de successen aaneen. Hij twitterde zichzelf naar het podium van de TMF awards, hij scoorde de clubhit Vinger op de Klitter, deed voorprogramma’s van Lil B en House of Pain, werd ‘meest geretweete rapper van Nederland’ en werd geselecteerd voor het MCN unsigned project Homegrown 2011. Het Nouveau Riche collectief wist bij de State Awards in 2011 drie awards in de wacht te slepen, waaronder één voor Mr Polska’s videoclip ‘Gustav’ in de categorie ‘beste videoclip’.

In dezelfde periode verschijnt de EP ‘De Boswachter’ en is Mr Polska winnaar van de publieksprijs “Pool van het Jaar” uitgereikt door Stichting Polonus – aanbevolen door de Poolse Ambassade. Ook geeft de jonge Pool met twee verschillende optredens op Noorderslag zijn visitekaartje af aan het live circuit. Een show van Polska? Hard, rauw, energiek, Pools en recht in je smoel. Het voelt als schuurpapier over een motorkap, maar wel met een dansje.

De rijzende ster blijft media als De Volkskrant, 3FM, NRC, De Pers en 3voor12 niet onopgemerkt. Als hij begin 2012 het ‘Meldpunt Waardevolle Gezelligheid’ opricht in reactie op het Polenbeleid van de PVV, happen o.a. Pauw & Witteman, PowNews en Hart van Nederland eveneens toe.

De toekomst? Hard werken! Dat is het credo van Mr.Polska. Hij staat daarmee symbool voor alle Oostblokkers in het Westen en nee, Mr. Polska schaamt zich niet voor zijn Poolse afkomst. Hij is juist trots, neemt zichzelf niet te serieus, beschouwt iedere dag als zijn verjaardag en werft iedere dag meer fans. Kortom, het leven is een feestje en met dat enthousiasme wordt zijn ‘berenmovement’ iedere dag groter. Op 2 maart verscheen het album ‘Waardvolle gezelligheid’ van Mr Polska via het label Nouveau Riche Music en gaat de noeste arbeider een uitgebreid club –en festivalseizoen tegemoet.


Mr Polska’s single ‘1 Miljoen vrienden’ is te koop in alle downloadshops. De bijbehorende videoclip is te bekijken via het YouTube kanaal van Nouveau Riche.
Bekijk voor meer informatie: www.nouveaurichemusic.nl

Directe link clipDirecte link iTunesDirecte link Bol.com

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter