Mr Polska en Ronnie Flex zijn Soldaatjes   
11-05-2012
template_inlay_12x12

Vandaag verschijnt ‘Soldaatje’, de tweede single van het album ‘Waardevolle gezelligheid’ van Mr. Polska. De bijbehorende videoclip is te bekijken via het YouTube kanaal van Nouveau Riche.

Het begrip ‘sneuvelen’ krijgt nieuw leven in geblazen door Mr. Polska. Feestjes worden belaagd met drank, genotsmiddelen, vrouwelijk gezelschap en vooral snoeiharde producties van Boaz v/d Beatz. Op ‘Soldaatje’ is naast Mr. Polska ook aanstormend talent Ronnie Flex te horen. De jonge Capellenaar werkte eerder met Mr Polska samen voor de hit ‘Allermooiste feestje’ van Yellow Claw.


Het door Boaz v/d Beatz geproduceerde ‘Soldaatje’ is de tweede single van het album ‘Waardevolle gezelligheid’ wat 2 maart 2012 verscheen op het Nouveau Riche Music label. Het nummer beleefde een hilarische televisieprimeur in Koffietijd. Speciaal voor de singlerelease heeft Boaz v/d Beatz het nummer in een vernieuwd jasje gestoken.

Over Mr Polska
In 2004 zette de EU de grenzen open voor Polen die in Nederland wilden werken. Nu is het tijd voor Mr. Polska om de grenzen van de Nederlandse HipHop scene open te gooien. En dat lukt: Elke video of sessie die Mr. Polska dropt wordt meer bekeken dan het dagelijkse 8 uur journaal en weet met zijn producer Boaz van de Beatz een nieuwe, ruwe sound neer te zetten die iedere release Trending Topic maakt.

De in Polen geboren Mr.Polska is de alias van Dominik Wlodzimierz Groot en het vlaggenschip van het nieuwste hiphoplabel Nouveau Riche Music. De eerste release van het label was ‘Alziend Oor’ (juni 2011) een staalkaart van het label, waarop Mr.Polska een prominente rol vervult. De klein grote man rijgt sinds zijn ‘State Award voor Rookie of the Year 2010’, de successen aaneen. Hij twitterde zichzelf naar het podium van de TMF awards, hij scoorde de clubhit Vinger op de Klitter, deed voorprogramma’s van Lil B en House of Pain, werd ‘meest geretweete rapper van Nederland’ en werd geselecteerd voor het MCN unsigned project Homegrown 2011. Het Nouveau Riche collectief wist bij de State Awards in 2011 drie awards in de wacht te slepen, waaronder één voor Mr Polska’s videoclip ‘Gustav’ in de categorie ‘beste videoclip’.

In dezelfde periode verschijnt de EP ‘De Boswachter’ en is Mr Polska winnaar van de publieksprijs “Pool van het Jaar” uitgereikt door Stichting Polonus – aanbevolen door de Poolse Ambassade. Ook geeft de jonge Pool met twee verschillende optredens op Noorderslag zijn visitekaartje af aan het live circuit. Een show van Polska? Hard, rauw, energiek, Pools en recht in je smoel. Het voelt als schuurpapier over een motorkap, maar wel met een dansje.

De rijzende ster blijft media als De Volkskrant, 3FM, NRC, De Pers en 3voor12 niet onopgemerkt. Als hij begin 2012 het ‘Meldpunt Waardevolle Gezelligheid’ opricht in reactie op het Polenbeleid van de PVV, happen o.a. Pauw & Witteman, PowNews en Hart van Nederland eveneens toe.

De toekomst? Hard werken! Dat is het credo van Mr.Polska. Hij staat daarmee symbool voor alle Oostblokkers in het Westen en nee, Mr. Polska schaamt zich niet voor zijn Poolse afkomst. Hij is juist trots, neemt zichzelf niet te serieus, beschouwt iedere dag als zijn verjaardag en werft iedere dag meer fans. Kortom, het leven is een feestje en met dat enthousiasme wordt zijn ‘berenmovement’ iedere dag groter. Op 2 maart verscheen het album ‘Waardvolle gezelligheid’ van Mr Polska via het label Nouveau Riche Music en gaat de noeste arbeider een uitgebreid club –en festivalseizoen tegemoet.


De videoclip bij Mr. Polska’s single ‘Soldaatje’ is te bekijken via het YouTube kanaal van Nouveau Riche. Bekijk voor meer informatie: www.nouveaurichemusic.nl

Directe link clipDirecte link Bol.com


  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter