Mongoose releaset EP ´Easy does it´   
28-03-2014
Mongoose-EasyDoesIt-1800px

Vandaag verschijnt ´Easy does it´, de EP van Mongoose. Het is een heruitgave van zijn in 2013 uitgebrachte debuut. De winnaar van de Grote Prijs van Nederland presenteert de plaat en zijn nieuwe liveshow vanavond –en morgen in de Melkweg, Amsterdam. De EP is vanaf vandaag verkrijgbaar via iTunes.

Een katachtig roofdier dat op het eerste oog niet zo veel voorstelt en toch met zijn razendsnelle reflexen en uiterst hoge overlevingsinstinct in staat is een cobra te doden, dat is een Mongoose. De muziek en liveshow van de gelijknamige winnaar van de Grote Prijs Van Nederland (categorie ‘Hiphop’, 2013) doet hier niet voor onder. De twintigjarige Groninger staat bekend om zijn rauwe, ongepolijste flow en inhoudelijke teksten.

Een half jaar geleden bracht Mongoose in eigen beheer zijn EP ´Easy does it´ uit. De EP werd lokaal goed ontvangen, maar gaf hem niet de push waar hij op hoopte. Deze carrièreboost volgde enkele maanden later alsnog toen Mongoose de Grote Prijs van Nederland won in de categorie ‘Hiphop’. De rapper besloot het momentum te benutten en de EP in een nieuw jasje te steken en opnieuw uit te brengen.

De tien tracks tellende EP is volledig geproduceerd door Pushroom. Op de plaat verhaalt de Engelstalige MC over klassieke boombap hiphop beats met krakende jazz en funk samples en beukende drums. De singles ‘Petrify’ en ‘Unsigned hype’ ontbreken niet in de tracklist.

Onder begeleiding van Akwasi (Zwart Licht en Likeminds) en Gaétan van de Sande (Gaétan Consultancy en ENCORE) werkt Mongoose aan een liveshow waar zijn EP ‘Easy does it’ aan ten grondslag ligt. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 maart presenteert Mongoose, ondersteund door hiphopformatie The Boombox, deze nieuwe show in de Melkweg te Amsterdam.

Mongoose’ EP ‘Easy does it’ is vanaf vandaag verkrijgbaar via iTunes en Spotify. De EP is tijdelijk gratis te downloaden via State Magazine.

Directe link iTunes: https://itunes.apple.com/nl/album/easy-does-it-ep/id849051518
Directe link YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ZCMX7m9bmhg
Directe link Melkweg: http://www.melkweg.nl/nl/agenda/mongoose

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter