Mischu Laikah debuteert met dubbelalbum Life.Music.Love   
19-09-2012
Mischu Laikah Album Cover

Op donderdag 27 september verschijnt ‘Life.Music.Love’, het nieuwe album van Mischu Laikah. De zangeres brengt in eigen beheer haar debuutalbum uit in de vorm van een dubbel-cd. Vanaf 27 september is ‘Life.Music.Love’ overal verkrijgbaar.

Mischu Laikah weet uit pop, synthezisers, R&B, soul en Caribische invloeden haar eigen sound te creëren. Opgegroeid in Nederland en St. Maarten, maakte Mischu Laikah in 2008 haar eerste muziek: reggae.

Sinds 2009 heeft de zangeres opgetreden in heel Europa en het Caribisch gebied met verschillende acts, waaronder Italiaanse superster Eros Ramazotti, reggaezanger Perfect, reggaezanger Mojo Morgan (Morgan Heritage), soulcollectief Kindred The Family Soul en de Caribische rockgroep Orange Grove. Het tekent de veelzijdigheid van deze muzikale kameleon.

Terwijl de opnames van het album ‘Life.Music.Love.’ in volle gang waren, besloot Mischu Laikah haar album op te splitsen in twee delen. Dit is onder te verdelen in feelgood soul en lichtvoetige pop met een live gevoel (Disc 1) en rauw geproduceerde R&B en popmuziek (Disc 2).

Op ‘Life.Music.Love’ vertelt Mischu Laikah verhalen over o.a. liefde (‘Do For Love’, ‘Fall In Love Again’), trots (‘Strong Woman’, ‘Winner’) en verdriet (‘Hate You / One Night Stand’, ‘Let You Go’). Het nummer ‘Take Me Away’ is de eerste single en de bijbehorende videoclip zal worden gepresenteerd tijdens de releaseparty van het album.

Op 27 september zal het debuutalbum feestelijk worden gepresenteerd in club Heidegger te Rotterdam. Behalve Mischu Laikah en haar live band staan o.a. DJ Waxfiend (Jamrock), DJ Prime (Goodfellas) en rapper Lev Carty op het programma.

Over Mischu Laikah
‘Vrolijk en Gedreven’ zijn de woorden die Mischu Laikah het beste beschrijven. De in Den Haag geboren zangeres maakt eigenhandig haar dromen werkelijkheid. Mischu Laikah brengt verfrissende nieuwe geluiden die samengesmolten zijn met Pop, Synthesizers,  R&B, Soul en Caribische invloeden. Met een straal van vertrouwen, rauw talent en star power, vertolkt ze verhalen voor haar publiek met haar muziek en persoonlijkheid.

Haar wortels zijn vastgelegd in het Caribisch gebied, haar moeder uit St. Maarten en haar vader uit Suriname. Mischu Laikah echter is geboren in Nederland, waar haar sociale, culturele en muzikale ontwikkeling altijd een belangrijk onderdeel van haar opvoeding was. Mischu Laikah en haar familie zijn verhuisd van Nederland naar het Caribisch gebied in haar vroege tienerjaren. St. Maarten is de plaats waar ze uiteindelijk de eerste stappen in de richting van een carrière in de muziek maakte. De verhuizing was een cruciale moment in Mischu Laikah’s leven wat ook te horen is in haar muziek. Onvoorziene uitdagingen en aanpassingen zou haar ervaringen op St. Maarten levenslange lessen van doorzettingsvermogen, kracht en geloof met zich meebrengen. Hier is haar persoonlijkheid en ‘tough cookie’ mentaliteit gevormd.  Mischu Laikah kwam in 2005 weer terug naar Nederland om Geneeskunde te studeren. Maar muziek werd toch het meest belangrijke in haar leven. In het begin van 2008 is ze begonnen met het schrijven en maakte toen reggae muziek.

In de daaropvolgende jaren tourde zij internationaal met artiesten als Eros Ramazotti, Kindred The Family Soul en Mojo Morgan. Mischu Laikah is tevens ambassadrice van International Kinderhulp Nederland en Stichting Just Us en daarnaast co-host van de Girls ‘N Cocktails web talkshow. Deze all-round entertainer creëert muziek die trouw is aan wie ze is. Life.Music.Love is de titel van haar debuut.


Vanaf donderdag 27 september is Mischu Laikah’s dubbelalbum ‘Life.Music.Love’ overal verkrijgbaar. Dezelfde dag vindt de bijbehorende releaseparty plaats in club Heidegger in Rotterdam.


www.mischulaikahmusic.comfacebook.com/mischu.laikah  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter