Drumpatroon presenteert Masta Ace   
21-04-2011
MastaAce-front

Op zondag 15 mei zal de Amerikaanse hiphopartiest Masta Ace een optreden geven in poppodium De Meester. In samenwerking met het podium heeft Drumpatroon de bekende underground rapper weten te strikken voor een exclusieve show in Almere tijdens zijn Europese tournee. Op deze avond maken behalve Masta Ace ook Stricklin (USA) en Marco Polo (CAN) hun opwachting naast de vaste Drumpatroon DJ’s.

Na in augustus 2010 een zeer geslaagde eerste editie van het openluchtfestival Drumparktroon te hebben georganiseerd in het Almeerse Beatrixpark, vindt de organisatie het opnieuw tijd voor een hiphopavond. In voorgaande jaren stonden behalve hiphophelden van eigen bodem ook Amerikaanse groepen als The Beatnuts en M.O.P. op het programma. Deze lijn trekt Drumpatroon door met het optreden van de uit Brooklyn afkomstige Masta Ace. Het is het enige optreden in Nederland van de rapper, bekend geworden door hits als Beautiful, The INC Ride, Sittin On Chrome en Good ol’Love.

Zondag 15 mei opent poppodium De Meester om 20.00 uur haar deuren. Behalve een optreden van Masta Ace (vergezeld door Stricklin en Marco Polo) staan DJ’s Stefanovici, G, Snef en de D op het programma. Zij zullen de avond vakkundig aan elkaar draaien met de beste hiphop platen.
Kaarten a € 12,00 zijn vanaf vandaag te koop in de voorverkoop via www.demeesteralmere.nl.

Drumpatroon en Stichting Twisted zijn voornemens om in augustus 2011 een nieuwe editie van het festival Drumparktroon te organiseren. De organisatie nog op zoek naar sponsoren die dit mede mogelijk zouden willen maken.

Over Drumpatroon
Drumpatroon richt zich op het promoten en uitvoeren van straatcultuur. Dit wordt voornamelijk geuit in de vorm van feesten en evenementen. Drumpatroon is in 2006 opgericht om iets toe te voegen aan het toenmalige aanbod in Almere. Sinds 2007 worden er dansavonden, exposities en concerten georganiseerd. Drumpatroon richt zich voornamelijk op hiphop, maar maakt uitstapjes naar andere genres zoals soul, funk, grime, dubstep, crunk en eclectic. Tussen 2006 en 2009 heeft Drumpatroon +/- 20 goed bezochte evenementen georganiseerd, veelal in de vorm van een dansavond in het Almeerse poppodium De Meester.
In 2010 organiseerde Drumpatroon in samenwerking met Stichting Twisted het openluchtfestival Drumparktroon in het Almeerse Beatrixpark wat meer dan 1.500 bezoekers wist te trekken. Drumpatroon heeft in de loop der jaren podium geboden aan artiesten als Winne en Flinke Namen, maar ook aan bekende Amerikaanse acts als The Beatnuts en M.O.P.

Over Masta Ace
Geboren als Duval Clear, Brooklyn, New York, debuteerde hij in 1988 als lid van de legendarische Juice Crew (met oa Big Daddy Kane en Kool G Rap). Zijn eerste eigen release kwam uit in 1990 onder de naam: Take a Look Around. In 1992 vormde Ace de crew Masta Ace Incorporated en bracht hiermee 2 albums uit: SlaughtaHouse en Sitting on Chrome. Met het nummer Born To Roll kreeg hij voor het eerst echt aandacht. Tussen 1996 en 2000 was Ace niet actief als artiest. Vervolgens bracht hij het lovend ontvangen album Disposable Arts uit. Het album staat bekend als een ‘underground classic’. Zijn eveneens goed ontvangen album A Long Hot Summer kwam uit in 2004 en bevatte hitsingles als Beautiful, Good Ol Love en Da Grind. Op deze soloplaat volgden albums met de groep eMC en als formatie Masta Ace & Edo G.

Zondag 15 mei presenteert Drumpatroon om 20.00 uur Masta Ace in poppodium De Meester, Almere. Kaarten a € 12 zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via www.demeesteralmere.nl.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter