Massih & Kerem zijn hun eigen Held   
10-09-2012
Persfoto Massih & Kerem

Vandaag verschijnt ‘Held’, de nieuwe single van Massih & Kerem. Het nummer is een samenwerking met Joy Wielkens en is de eerste single van het in oktober te verschijnen album ‘Onderweg naar huis’. ‘Held’ is vanaf vandaag te downloaden via iTunes.

Het Amsterdamse duo Massih & Kerem timmert afzonderlijk van elkaar al enkele jaren aan de weg met verschillende disciplines. Daar waar Massih (Hutak, 1992) in augustus 2011 debuteerde als jongste auteur ooit bij uitgeverij Contact met zijn boek ‘Toen God Nog In Ons Geloofde’, werkte Kerem (Ozilhan, 1991) aan zijn muzikale, soulvolle producties met jazz invloeden.

De twee jeugdvrienden vonden elkaar in het creatieve proces en wisten de aandacht van het hiphoppubliek op zich te vestigen met het nummer ‘Beroepsgeheim 2’, waarop ook de rappers Hef, Roscovitch en Maikal X (Postmen) te horen zijn en de bijbehorende EP ‘De Karavaan’. De samenwerking smaakte naar meer en de creatievelingen besloten hun krachten te bundelen. De Amsterdammers leiden sindsdien hun eigen onafhankelijke, interdisciplinaire beweging van kunstenaars genaamd De Karavaan.

Dit resulteert in het album ‘Onderweg naar huis’ wat in oktober verschijnt en waarop het duo samenwerkt met onder andere Arie Boomsma en Hans Dagelet. Het nummer ‘Held’ is de eerste single van deze plaat, waarop Massih’s woorden dansen over de kleurrijke productie van Kerem. Op de track omschrijft de tekstdichter hoe hij vastbesloten zijn dromen najaagt, ondanks de pieken en dalen die dit met zich meebrengt. Actrice Joy Wielkens (bekend van rollen in o.a. Van Speijk, Moordvrouwen en Sonny Boy) verzorgt op theatrale wijze het refrein op het nummer.

De single ‘Held’ van Massih & Kerem is vanaf vandaag overal verkrijgbaar. Het nummer is afkomstig van het in oktober te verschijnen album ‘Onderweg naar huis’.

Meer informatie: http://www.dekaravaan.com

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter