Massih & Kerem zijn Onderweg naar huis   
19-10-2012
cover album

Op vrijdag 2 november verschijnt ‘Onderweg naar huis’, het debuutalbum van Massih & Kerem. Het duo brengt het album uit in eigen beheer. Vanaf 2 november is ‘Onderweg naar huis’ overal verkrijgbaar.

Het Amsterdamse duo Massih & Kerem timmert afzonderlijk van elkaar al enkele jaren aan de weg met verschillende disciplines. Daar waar Massih (Hutak, 1992) in augustus 2011 debuteerde als jongste auteur ooit bij uitgeverij Contact met zijn boek ‘Toen God Nog In Ons Geloofde’, werkte Kerem (Ozilhan, 1991) aan zijn muzikale, soulvolle producties met jazz invloeden.

De twee jeugdvrienden vonden elkaar in het creatieve proces en wisten de aandacht van het hiphoppubliek op zich te vestigen met het nummer ‘Beroepsgeheim 2’ en de bijbehorende EP ‘De Karavaan’. De samenwerking smaakte naar meer en de creatievelingen besloten hun krachten te bundelen. De Amsterdammers leiden sindsdien hun eigen onafhankelijke, interdisciplinaire beweging van kunstenaars genaamd De Karavaan.

Het album ‘Onderweg naar huis’ is het officiële debuut van Massih & Kerem. Het thema van de plaat is ‘reizen’, hetgeen beeldend wordt vertolkt door de kalme stem van Massih. Als een ware troubadour leidt hij de luisteraar op ‘Onderweg naar huis’ door korte verhalen, verpakt in raps, over de met jazzrifjes bespekte producties van Kerem. Laatstgenoemde laat zijn stijl kenmerken door piano samples, klassieke invloeden en boombap hiphopdrumpatronen. De producer laat middels muzikale intermezzo’s de zestien nummers van het album naadloos op elkaar aansluiten.

Nummers over geluk (‘Dankbaar’, ‘Als alles valt’ en titeltrack ‘Onderweg naar huis’), dromen (‘Vrij’) en zelfreflectie (‘Wereldreis’, ‘Bank’) zetten de toon van de plaat, die elk hiphopcliché heeft weten te vermijden. Op het album wordt samengewerkt met schrijver Arie Boomsma, trompettist Hans Dagelet en vocalist Omar Soulay. Zangeres (en actrice) Joy Wielkens vervult een prominente rol op ‘Held’, de eerste single van het album. Massih & Kerem wisten in aanloop naar de release indruk te maken bij o.a. de 3FM ‘Freaknacht’ en Radio 2’s ‘Sara op zondag’, waar zij niet alleen nieuw werk ten gehore brachten maar waar Massih ook zijn schrijfkunsten etaleerde door ter plekke korte verhalen te bedenken en deze voor te dragen.

Op 8 november zal ‘Onderweg naar huis’ feestelijk gepresenteerd worden door Massih & Kerem, begeleid door hun vaste live band CruiseControl, in Pakhuis Wilhelmina te Amsterdam.

Vanaf vrijdag 2 november is Massih & Kerem’s album ‘Onderweg naar huis’ overal fysiek en digitaal verkrijgbaar. De bijbehorende releaseparty vindt 8 november plaats in Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam.

http://www.dekaravaan.comhttps://www.facebook.com/dekaravaanNLwww.coastocoast.nl


Tracklist ‘Onderweg naar huis’
1.  Thuis (met Arie Boomsma)
2.  Als Alles Valt
3.  Dankbaar
4.  Souterrain
5.  Vroeg Wakker
6.  Balkon
7.  De Eenvoud
8.  Salon
9.  Held (met Joy Wielkens)
10. Vrij
11.  Bank (met Hans Dagelet)
12. Nooit Gedacht
13.  Levensgenieter
14. Parterre
15. Wereldreis
16. Onderweg naar Huis (met Omar Soulay)

Uitgever: De Karavaan
Distributie: Coast to Coast
Artwork: Atlynn Vrolijk

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter