Massih Hutak en Hans Dagelet vertellen vanaf de Bank   
01-03-2013
Artwork_Bank_MassihHutak

Vandaag verschijnt ‘Bank’, de nieuwe single van Massih Hutak. Het nummer is een samenwerking met producer Kerem en trompettist Hans Dagelet en de tweede single van het in oktober verschenen album ‘Onderweg naar huis’. ‘Bank’ is vanaf vandaag te downloaden via iTunes.

In oktober verscheen het album ‘Onderweg naar huis’ als zijnde het officiële (muzikale) debuut van Massih Hutak, wie in 2011 als schrijver het boek ‘Toen God nog in ons geloofde’ uitgaf via Uitgeverij Contact. Het thema van het album is ‘reizen’, hetgeen beeldend wordt vertolkt door de kalme stem van Massih. Als een ware troubadour leidt hij de luisteraar op ‘Onderweg naar huis’ door korte verhalen, verpakt in raps, over de met jazzrifjes doorspekte composities van producer Kerem. Laatstgenoemde laat zijn stijl kenmerken door piano samples, klassieke invloeden en boombap hiphopdrumpatronen.

Nummers over geluk, dromen en zelfreflectie zetten de toon van de plaat, die elk hiphopcliché heeft weten te vermijden. Op het album wordt samengewerkt met schrijver o.a. schrijver Arie Boomsma en zangeres (en actrice) Joy Wielkens. Het album wordt opgepikt door zenders als 3FM, Radio 1, Radio 2, Radio 5, FunX en Slam FM. Samen met zijn band ‘The River’ treedt Massih op in verschillende programma’s en weet hij opiniemakers als Nico Dijkshoorn, Claudia de Breij, Ronald Giphart en Sara Kroos onder zijn fanbase te scharen.

Bij radiobezoeken maakt Massih er een terugkerende gewoonte van om live in de uitzending een kort verhaal te schrijven aan de hand van door luisteraars ingezonden steekwoorden. Het presentatieduo Barend & Wijnand van 3FM is hier dermate enthousiast over dat zij hier een maandelijks terugkerend item in hun programma van maken. Elke eerste vrijdag van de maand is Het laatste woord aan Massih op 3FM.

Ook deelt Massih zijn verhalen over op podia van festivals als de Uitmarkt, Manuscripta, Crossing Border, Winternachten, W*r*dFest, Stukafest en Eurosonic Noorderslag, maar ook tijdens de BUMA Music Academy en het Groot Dictee der Nederlandse Taal van de Universiteit van Amsterdam.

‘Bank’ is de tweede single van het album en een samenwerking met Hans Dagelet. Massih ontmoette de trompettist tijdens de soundcheck voor een optreden. Terwijl Massih zijn repertoire doorliep, voegde Hans Dagelet zich spontaan op het podium om mee te spelen. Vervolgens maakte Hans onderdeel uit van het desbetreffende optreden en bleef een samenwerking in de studio niet uit.

Hieruit ontstond het nummer ‘Bank’, waarop Massih het verhaal vertelt van een jonge man die, zittend op een bankje, levenslessen van ouderen tot zich neemt. Lessen over je toekomst, vrouwen, familie en jezelf zijn. Over de swingende drums van de productie, onderstreept de trompetsolo van Hans Dagelet de boodschap van het nummer.

Op maandag 8 april treedt Massih Hutak op in The Sugarfactory in Amsterdam. Hier zal hij in een exclusieve showcase, onder begeleiding van zijn band, een voorproefje geven op zijn theatervoorstelling waarin zijn werk als schrijver, muzikant en verhalenverteller op unieke wijze samenkomen.

De single ‘Bank’ van Massih Hutak en Hans Dagelet is vanaf vandaag overal verkrijgbaar. Het nummer is afkomstig van het album ‘Onderweg naar huis’.

Directe link iTunes
Meer informatie

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter