MAIKAL X OP VP RECORDS   
28-02-2011
maikel x

‘s Werelds grootste reggae label VP Records/Greensleeves is vanaf heden verantwoordelijk voor de wereldwijde distributie van het debuut album van ex Postmen zanger, Maikal X.

Degene die het pakkende reggaegeluid verzorgde van de succesvolle groep Postmen, is de gelukkige zanger die met dit label gaat samenwerken. Maikal X, die wij voorheen kenden als Shy Rock, bracht in juni 2010 reggaealbum ‘Genesis’ uit op het onafhankelijke label Rock’nVibes, dat wij kennen van de artiest Ziggi Recado.

Het album van Maikal X deed de internationale reggaewereld op zijn grondvesten schudden en trok ook de aandacht van deze grote speler in de internationale muziek scene. Dat Maikal X via zijn label deze samenwerking aangaat, is bijzonder omdat VP Records/Greensleevs louter met Jamaicaanse acts werkt. Bovendien is ‘Genesis’ het debuutalbum van Maikal X en is zijn succes als soloartiest in eigen land nog niet van het kaliber als Postmen was.

Aan ‘Genesis’ leverden verschillende reggaegrootheden een bijdrage. Onder andere het reggae icoon Peetah Morgan (leadzanger van Morgan Heritage), Luciano, Dean Fraiser en de Hawaiiaanse diva Irie Love maken allen hun opwachting naast Maikal X.

VP records, dat ooit begon als een kleine winkel die platen verkocht, is inmiddels uitgegroeid tot werelds grootste reggaelabel met vestigingen in Jamaica, New York en London. VP Records is de platenmaatschappij van de grootste en bekendste reggaeartiesten zoals Sean Paul, Beenie Man, Wayne Wonder, Elephant Man en Sizzla maar ook de recent overleden Gregory Isaacs. Het label bestaat al meer dan veertig jaar en telt op dit moment maar liefst 34 artiesten.

Officiele internationale release datum van Maikal X’ album ‘Genesis’ is 4 maart 2011.
Het album is digitaal verkrijgbaar via iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/genesis/id416703006

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter