Maikal X ´Genesis´   
17-06-2010
maikel x

‘Genesis’, het debuutalbum van muziekveteraan Maikal X (voorheen bekend als Shyrock) is vanaf 28 juni overal verkrijgbaar. Na verscheidene successen te hebben geboekt met de groep Postmen is het nu tijd voor zijn langverwachte soloalbum.  Met zijn aanstekelijke reggaenummers staat Maikal X’s ‘Genesis’ garant voor een hete zomer. De single ‘Here she comes’ is vanaf nu verkrijgbaar op iTunes.

Aan ‘Genesis’  leverden verschillende reggaegrootheden een bijdrage. Onder andere het reggaeicoon Peetah Morgen (leadzanger van Morgan Heritage), Luciano, Dean Fraser en de Hawaiiaanse diva Irie Love maken hun opwachting naast Maikal X.

Nadat Maikal X zich aansloot bij het succesvolle, onafhankelijke platenlabel Rock’ N Vibes (verantwoordelijk voor de releases van Europa’s grootste reggae exportproduct Ziggi) verscheen een tweetal internet singles waar overweldigend op is gereageerd door de internationale markt. De hitsingle ‘The best in you’ is opgepikt door ’s werelds grootste reggaelabel VP Records en belandde op hun compilatiealbum ‘Strictly the best vol. 40’. De tweede single ‘Bear with me’ is geproduceerd door de Jamaicaanse topproducer Don Corleon, wie eerder hits scoorde met o.a. Sean Paul.

De eerste officiële single ‘Here she comes’ is vanaf vandaag verkrijgbaar op iTunes. De videoclo[ van Maikal X’s eigentijdse bewerking van het wereldberoemde nummer ‘Man eater’ van Hall & Oates is nu te bekijken op het YouTube kanaal van radiozender FunX.

Op woensdag 30 juni presenteert Maikal X onder begeleiding van live muzikanten zijn nieuwe album in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Kaarten voor dit speciale optreden kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via ticketservice en de bekende voorverkoopadressen.

Maikal X’s album ‘Genesis’ is vanaf 28 juni verkrijgbaar. De single ‘Here she comes’  is vanaf vandaag te downloaden via iTunes. Bekijk de bijbehorende videoclip op het YouTube kanaal van FunX: http://www.youtube.com/watch?v=W4zjNY2hN5Q

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter