Kleine Viezerik is terug met P2RIDM   
07-03-2013
Sliscobars & Kleine Viezerik P2RIDM FRONT

Vandaag verschijnt ‘Murder’, de eerste single van Kleine Viezerik’s nieuwe tape ‘P2RIDM’ die op 25 maart verschijnt. Het nummer –en de hele plaat worden gratis ter download beschikbaar gesteld door Pitu Records. De clip bij ‘Murder’ is vanaf nu te zien op het YouTube kanaal Pitu Records.

Meer dan twee jaar na het verschijnen van zijn debuutalbum ’N Zie De Boy’ en de hitsingle ‘Meisje Luister’ brengt Kleine Viezerik nieuw werk uit. In 2012 scoorde KV een clubhit met het nummer ‘Futurola’ (genomineerd voor een State Award voor ‘Beste videoclip’). Daarnaast was hij recentelijk volop in de spotlight dankzij zijn deelname aan het programma ‘Sterren Springen’ van SBS6 en verruilde hij de microfoon voor een baton in AVRO’s kijkcijferkanon ‘Maestro’.

Kleine Viezerik is echter ondanks alle aandacht voor deze nevenactiviteiten volop bezig met het maken van nieuwe muziek. Samen met zijn vaste muzikale partner Sliscobars maakte KV de afgelopen jaren tientallen nummers. Een selectie hiervan brengen zij op 25 maart uit onder de noemer ‘P2RIDM’: een verwijzing naar zijn platenmaatschappij en de riddims, zoals muziekstukken in de reggae en dancehall worden aangeduid. Tevens is het een afkorting voor: Pitu Records Is De Movement.

Op ‘P2RIDM’ is duidelijk te horen hoe Kleine Viezerik het plotselinge succes, zijn status als Bekende Nederlander, het snelle leven, zijn vaderschap en de ontwikkelingen in de Nederlandse hiphopscene heeft beleefd. De tweeëntwintig nummers lopen uiteen van beukende clubtracks (‘Mijn cijfer’, ‘Dom doen’, Gangsta feestje’) tot zelfreflecterende nummers (‘Noodkreet’, ‘Zoveel pijn’) en snoeiharde raps (‘Murder’, ‘Me san seti’) waarop KV de luisteraar een kijkje in zijn gedachtengang biedt.

Sliscobars toont zich opnieuw een producer die met diverse stijlen uit de voeten kan en muzikaliteit met hitgevoel kan combineren. Voor ‘P2RIDM’ werkten KV en Slicobars samen met artiesten als Lastpac, PuntNL MC en Scarface.

Een week geleden was de nieuwe single ‘Murder’ voor het eerst te horen op de nieuwe mixtape van ENCORE, de wekelijkse clubavond van de Melkweg. ENCORE, State Magazine en Pitu Records bundelen hun krachten en zullen op zaterdag 23 maart tijdens ENCORE een exclusieve presentatie van ‘P2RIDM’ houden voor fans van Kleine Viezerik. Vanaf vandaag kunnen vrijkaarten voor deze luistersessie, meet and greet en presentatie worden gewonnen via StateMagazine.nl.

Bij het duistere ‘Murder’ maakte regisseur Teemong een bijpassende videoclip. Deze is vanaf vandaag te zien via het YouTube kanaal van Pitu Records.

‘Murder’ van Kleine Viezerik en Sliscobars is vanaf vandaag gratis te downloaden. De bijbehorende videoclip is te zien via PituRecords.com Op 23 maart presenteren Pitu Records, ENCORE en State Magazine ‘P2RIDM’ in de Melkweg te Amsterdam en vanaf 25 maart is de plaat gratis te downloaden.

Directe link YouTube: http://youtu.be/-hgd9AHm0PQ
Meer informatie: http://www.piturecords.com—–

Tracklist ‘P2RIDM’

1. Vallende sterren
2. Mijn cijfer (feat. Scarface)
3. Arrogant
4. Ik zie jullie (feat. Fenomeen)
5. Noodkreet (feat. Zeffanio)
6. Fuck de kroon (feat. Lastpac)
7. Ik doe ‘t
8. Welkom binnen
9. Gangsta feestje
10. Fascineer me
11. Pitu rokers
12. Oefenen (feat. PuntNL MC)
13. Me san seti
14. Murder
15. Dom doen
16. De patser (feat. Jugz)
17. Snelle jongens (feat. PuntNL MC)
18. De patriot (Damsko anthem) (feat. PuntNL MC)
19. Alles kan (feat. Conflict en Masha)
20. Zoveel pijn
21. Ik leef
22. GDMN


  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter