Kern Koppen – EEN   
07-09-2010
Kern Koppen

‘Me Eigen’ is de eerst single van het nieuwe album EEN van Kern Koppen. De videoclip die bij deze single hoort, is nu te zien op de website van LiveXS en YouTube. De single is een voorproefje op de officiële re-release van het album EEN wat op 10-10-2010 uit zal komen onder de vlag van RAEN Music

De nieuwe single “Me Eigen” benadrukt de ‘methode Kern Koppen’. Dit hiphop trio kent geen grenzen en zoals gezegd in de track streven ze ernaar om een zo hoog mogelijk niveau te bereiken. Producer Tommy 2 zegt tijdens een interview met LiveXS: “Ik sluit niet uit dat we iets eigenaardigs hebben. We blijven verrassen en gaan gewoon niet voor middelmaat“. De artiesten leggen de lat van hun werk hoog wat is terug te zien in o.a. videoclips en artwork. Het Haagse trio bestaat uit echte doehetzelfers: van het maken van het album (teksten, productie, mixage etc.) tot het verzorgen van hun eigen videoclips en artwork. ‘Me Eigen’ weerspiegelt daarom ook wie Ahab, Ki en Tommy 2 zijn. De grafische beelden en de jazzy tonen zijn in harmonie en creëren een aangename en relaxte sfeer.

Het album EEN wat Kern Koppen maakte en eind 2009 in eigen beheer uitbracht zal op 10 oktober opnieuw uitgegeven worden. De reacties die het album kreeg toen het in 2009 uitkwam waren zeer positief en men drong aan om deze plaat bij een platenmaatschappij uit te brengen. Het label RAEN Music, waar ook collega-rapper Manu is onder gebracht, gaat dit album uitgeven.

Over kernkoppen
Kern Koppen is een Haagse hiphopformatie bestaande uit een drietal geroutineerde creatievelingen. Ahab, Ki en Tommy 2 Times wel te verstaan. De groep is vooral eigentijds, eigenwijs en eigenzinnig. Dit weerklinkt in de muziek en vertaalt zich terug in de tekstualiteit. Kern Koppen laat zich niet makkelijk met andere bands vergelijken. Kenmerkend aan de muziek is de verfrissende combinatie van live instrumenten, platensamples en digitale effecten.
De teksten zijn vaak erg persoonlijk en eerlijk vanuit introspectie geschreven. Dit zonder te vervallen in clichés, die typerend zijn voor de huidige rapscene. Denk aan bij Kern Koppen naast hiphop aan spoken word, soundscapes, jazz en afro beat.

‘Me Eigen’ is een voorproef op het album EEN die opnieuw zal worden uitgebracht op 10-10-
2010. De videoclip van de single is nu te zien op LiveXS en het YouTube kanaal van RAEN
Music.

Bekijk voor meer informatie:
www.kernkoppen.nl
www.liveXS.nl
www.livexs.nl/Joomla/201009067271/Kern-Koppen-video-nu-te-zien-op-LiveXS-Website-Me-Eigen
www.youtube.com/Raenmusic

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter