KaliBwoy keert terug naar zijn roots   
19-02-2013
SURINAM-SOLDIER1

Vandaag brengt dancehall artiest KaliBwoy zijn nieuwe single ‘Surinam Souljah’ uit. Het nummer is afkomstig van zijn onlangs verschenen mixtape ‘Kronic Kali Karlito’ en is een samenwerking met King Koyeba. De bijbehorende videoclip is vanaf vandaag te bekijken via de website van radiozender FunX.

KaliBwoy geldt in Nederland al jaren als dé grote belofte in het dancehall genre. De Amsterdammer won in 2010 de Grote Prijs van Nederland (uniek als zijnde dancehall act) en bracht vervolgens een reeks mixtapes uit waarop hij zijn aanstekelijke energie laat horen over dancehall en reggae tracks. Hij scoorde diverse clubhits met nummers als ‘Sen on’ en ‘No talk’ én maakte zijn opwachting als gastartiest op diverse releases van Nederlandse hiphop en R&B artiesten zoals Nino, Önder & FS Green, Gikkels en Keizer.

Op de EP ‘Frassboss’ bewees Kali echter dat hij net zo makkelijk uit de voeten kan op trap beats en hij een unieke stijl heeft. Met de release van de EP stond KaliBwoy aan de wieg van een nieuw genre: traphall. In december jongsleden bracht KaliBwoy onder begeleiding van zijn liveband in een uitverkochte Melkweg zijn nieuwe mixtape ‘Kronic Kali Karlito’ ten gehore.

De nieuwe single ‘Surinam Souljah’ is afkomstig van deze mixtape en is een samenwerking met de Surinaamse dancehall artiest King Koyeba, op initiatief van DJ JAH. Daar waar de meeste populaire reggae -en dancehallartiesten uit Jamaica komen, profileert KaliBwoy zich in zijn muziek nadrukkelijk als een Surinamer.
Op 2 maart keert KaliBwoy voor het eerst als artiest terug naar zijn geboorteland Suriname voor een optreden waar hij het podium deelt met de Jamaicaanse dancehallster Leftside. Hij maakt tevens van de gelegenheid gebruik door een remix van ‘Surinam Souljah’ op te nemen met diverse Surinaamse artiesten.


KaliBwoy’s ‘Surinam Souljah’ is vanaf vandaag te koop via iTunes. De bijbehorende videoclip is te bekijken op FunX.nl

Directe link videoclip: http://www.youtube.com/watch?v=vMM5aHr-T10
Directe link iTunes: https://itunes.apple.com/nl/album/surinam-souljah-feat.-king/id599606737


  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter