Jebroer scheurt vooruit met Brommer   
12-03-2013
singel cover

Vandaag verschijnt ‘Brommer’, de nieuwe single van Jebroer. Het nummer is geproduceerd door Boaz van de Beatz. Het nummer is verkrijgbaar via iTunes en de bijbehorende videoclip is vanaf vandaag te zien via BNN’s hiphopplatform 101Barz en het YouTube kanaal van Nouveau Riche.

In 2012 scoorde Jebroer een clubhit met zijn single ‘Herrie in me oor’. Het nummer en de clip werden genomineerd voor een State Award (in de categorieën ‘beste single’ en ‘beste videoclip’) en laatstgenoemde werd meer dan 650.000 keer bekeken op YouTube. Daarnaast was Jebroer te horen op de hits ‘Allermooiste feestje (remix)’ en ‘Nooit meer slapen’ van Yellow Claw, presenteerde hij zijn eigen online TV-format ‘Nosso in je osso’ en tourde hij door heel Nederland met zijn labelgenoten Mr Polska en Boaz van de Beatz.

Samen met producer Boaz werkte Jebroer aan een EP. De EP is inmiddels uitgegroeid tot een volledig album wat gepland staat om dit najaar uit te worden gebracht. Hiervan is ‘Brommer’ de eerste single. Op de door Boaz van de Beatz geproduceerde track, vertelt Jebroer over harde kicks, diepe bassen en springerige synths hoe hij andermans vriendin achterop zijn brommer meeneemt naar zijn asociale leven voor de wildste avonturen. Regisseur Tim Swager verzorgde de videoclip bij het nummer.


Over Jebroer
De Nouveau Riche rapper Jebroer (maar niet “Je Broer”) maakte naam & faam met zijn clip “Btje Vliegen Tog”. De white-boy-wasted van het NRM-label gunt de kijker hierin een blik in zijn verrotte leven in geboortestad Leiden. Dat leven in die stad hebben hem hebben gevormd tot wie hij nu is: Een stoere man met een sterke persoonlijkheid en een groot hart. Ongevoelig voor kritiek focust Jebroer op zijn eigen koers, waarin eerlijkheid en broederschap heilig zijn verklaard.

Na diverse omzwervingen heeft Jebroer in producer Boaz v/d Beatz de juiste man gevonden die het gefreakte leven kan vertalen naar passende muziek. “Btje Vliegen Tog”, “Aso” en “Vriendje” zijn daar de voorbeelden van. “Vriendje” is inmiddels uitgegroeid tot het volkslied van menig tienermeisje. Het is slechts een voorbode van wat komen gaat: Het geluid van Jebroer strekt verder en het verhaal gaat dieper. Afgelopen jaar maakte Nederland kennis met Jebroer dankzij zijn bijdrage op hits als “Allermooiste feestje (remix)”, “Nooit meer slapen” en zijn clubhit “Herrie in me oor”. In 2013 zal Jebroer uitgebreid releasen met diverse singles en uiteindelijk een solo album.


Jebroer’s single ‘Brommer’ is nu verkrijgbaar via iTunes. De bijbehorende videoclip is te bekijken via 101Barz en het YouTube kanaal van Nouveau Riche.

Bekijk voor meer informatie: www.nouveaurichemusic.nl

Directe link clip
Directe link iTunes
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter