Jebroer releaset debuutalbum Gouden Tranen   
15-01-2014
Jebroer - Gouden tranen LR

Vrijdag 7 februari verschijnt ‘Gouden Tranen’, het debuutalbum van Jebroer. De 3FM Serious Talent artiest brengt zijn album uit op Nouveau Riche Music, het label van zijn vaste producer Boaz van de Beatz. Een week voor de release gaat Jebroer van start met een omvangrijke clubtour in Nederland en België.

Eind 2013 liet Jebroer (Timothy Kimman, 1986) met de release van zijn ‘Broederschap EP’ een andere kant van zichzelf zien dan men gewend was. De keiharde clubtracks waarin hij met zijn vaste producer Boaz van de Beatz genres als hiphop, hardcore, trap en electro samensmelt, maakten ruimte voor een persoonlijk verhaal.

De single ´Omlaag´ zorgde voor airplay op diverse zenders en 3FM riep Jebroer zelfs uit tot ´Serious Talent´. In een interview met State Magazine vertelde Jebroer: “Uiteindelijk wil ik tijdloze muziek maken. En ik wil dat men mij leert kennen als mens. Ik ben niet in een keer een emotionele man geworden. Ik zou je nog steeds in elkaar slaan als we ruzie hebben, maar ik ben wel volwassener.”

De lijn die werd ingezet op de EP, trekt Jebroer door op zijn debuutalbum. Dat hij zijn ´hooligan-imago’ niet verloochend is te horen op snoeiharde elektronische hiphoptracks als ´Oude man´, ´Hoesten als bejaarden´ en ´Blow´. Het zijn echter de persoonlijke verhalen die de boventoon voeren met uiteenlopende onderwerpen. Zo vertelt Jebroer onder andere over zijn jeugd en familieband (‘Broer’), afgegleden vrienden (‘Camouflage’) en zijn aanstaande vaderschap (‘Op een dag’). Dat er nog genoeg ruimte is om te feesten, is te horen op de eerste single van het album (‘Deal met de rave’).

Daar waar Jebroer voorheen met Boaz als enige vaste producer werkte, leverden diverse producers een bijdrage aan ‘Gouden Tranen’. In een één week durende sessie werkten Boaz van de Beatz, Mucky, J’Dicious en They Fit aan de plaat. Daarnaast zorgde een zoete inval aan creatievelingen voor gastrollen van artiesten als Mr. Polska, Ronnie Flex, Rich Cutillo, Mafe en Nigel.

“Ik ben ontzettend trots op dit album en heb het echt met hart en ziel gemaakt. Dit album is wie ik ben. De titel ´Gouden Tranen´ is dubbelzinnig en staat voor het contrast tussen vreugde en verdriet. Het zijn tranen van geluk en ik ben dankbaar voor mijn tranen. Ze hebben me tenslotte de man gemaakt die ik nu ben.”, aldus Jebroer.

Vanaf 1 februari tourt Jebroer met zijn nieuwe repertoire door Nederland en België. Zijn labelgenoten Stepherd en Skinto zullen hem vergezellen als support act. Op zaterdag 18 januari treedt Jebroer op tijdens Noorderslag in De Oosterpoort.

Jebroer’s album ‘Gouden Tranen’ is vanaf 7 februari verkrijgbaar in alle downloadstores en in de betere platenzaak. Het album is reeds te pre-orderen via Bol.com en iTunes. Bekijk voor meer informative www.nouveaurichemusic.nl

Pre-order link iTunes: https://itunes.apple.com/nl/album/gouden-tranen/id793783425
Pre-orderlink Bol.com: http://bit.ly/1dra9NF

Tracklist:
1. Intro
2. Oude man
3. Broer
4. Deal met de rave (ft. Rich Cutillo)
5. Camouflage (ft. Nigel)
6. Op een dag
7. Beter nu (ft. Ronnie Flex)
8. We zijn daar (ft. Mafe)
9. Hoesten als bejaarden (ft. Mr. Polska & Ronnie Flex)
10. Blow
11. Te diep

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter