Ice Cube in Paradiso voor exclusief concert   
15-04-2011
icecubeilja

Donderdag 30 juni treedt hiphopicoon Ice Cube op in Paradiso. De Amerikaanse rapper brengt een bezoek aan Nederland voor een exclusieve show in Amsterdam. De voorverkoop voor dit concert gaat zaterdag 16 april van start.

Na eerdere uitverkochte optredens in 2006 en 2008 keert Ice Cube terug naar Amsterdam voor een exclusief optreden in poptempel Paradiso. Met een onlangs verschenen album (‘ I Am The West’) en film (‘Lottery Ticket’) achter zijn naam laat Ice Cube zien 25 jaar na zijn debuut nog steeds een belangrijke speler te zijn binnen het hiphopgenre. Recente underground hits als ‘I Rep That West’ en ‘Drink The Kool-Aid’ zullen tijdens dit optreden worden afgewisseld met de vele klassiekers die The Don Mega op zijn naam heeft staan.

Over Ice Cube
Ice Cube is een Amerikaanse rapper en acteur afkomstig uit South Central, Los Angeles, waar hij opgroeide in een milieu van armoede en corruptie. In 1985 sloot Ice Cube zich aan bij N.W.A., een groep verder bestaande uit Dr.Dre, Easy-E, MC Ren en DJ Yella. N.W.A. introduceerde Gangsterrap: hiphop in het teken van een gewelddadig leven. Het album ‘Straight outta Compton’ en de single ‘Fuck the police’ leverden N.W.A. grote bekendheid en successen op. Vijf jaar later start Cube’s solocarriere als het album ‘AmeriKKKa’s Most Wanted’ uitkomt. Het is tevens het jaar waarin de MC zijn eerste filmrol bemachtigt: een hoofdrol in John Singleton’s ‘Boyz-N-Tha-Hood’. Ice Cube is de eerste rapper die zijn opwachting maakte op het witte doek. In 1991 verscheen het politiek geëngageerde album ‘Death certificate’, gevolgd door ‘The Predator’. Het album was zo controversieel dat de Californische autoriteiten het album verboden. Alle albums behaalden de platina status. In 1993 verscheen de plaat ‘Lethal injection’, minder politiek beladen, evenals de hierop volgende albums ‘War & Peace’. Terwijl nog een drietal albums volgde, ontwikkelde de acteercarrière van Ice Cube zich stormachtig. Hij is te zien in kaskrakers als ‘Anaconda’, ‘Three Kings’ en ‘Torque’. In 2001 maakte de artiest onderdeel uit van de alom geprezen ‘Up in smoke’ tournee met Dr.Dre, Snoop Dogg en Eminem. Het meest recente werk van Ice Cube is het album ‘I Am The West’ waarop de artiest zich profileert als godfather van de gangsterrap, die kenmerkend is voor de Westcoast.

Donderdag 30 juni treedt Ice Cube (+ support act) op in Paradiso, Amsterdam. Kaarten zijn vanaf 16 april verkrijgbaar via Ticket Service.

Meer informatie:
30-06-2011
Ice Cube + support act
Paradiso Amsterdam
Deur open: 19.00 uur
Adres: Weteringschans 6, Amsterdam
Prijs: € 29,50

Zie ook:
http://www.1stpriority.nl
http://www.paradiso.nl
http://www.ticketmaster.nl

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter