I Am Aisha zegt Stop   
02-04-2012
stop

Vandaag verschijnt ‘Stop’, de nieuwe single van zangeres I Am Aisha. De bijbehorende videoclip is te zien via YouTube.

I Am Aisha leverde in 2010 met haar hitsingle ’5 stappen voor’ een indrukwekkend visitekaartje af. In het nummer positioneert de zangeres zich als sterke, onafhankelijke vrouw die met haar tijd meegaat. Dat er geen mannen te pas hoeven komen aan het succes van Aisha bleek tevens uit de impact van de daaropvolgende singles ‘Ex’, ‘Fokkin Normaal’ en haar EP ‘I Am Aisha’.

Daar waar I Am Aisha op haar nieuwste single ‘Stop’ kiest voor een muzikalere sound dan voorheen, levert zij niet in aan girlpower. Op de door Spanker geproduceerde track onderstreept de extravagante dame haar zelfredzaamheid over dynamische livedrums.


Over I Am Aisha
Met pompende beats en rauwe stem trapte ze deur in van de Nederlandse Pop en R&B muziekwereld. “Ik ben hier om een stempel te zetten, nou gooi je handen ‘hoog”, zingt Aisha in haar lied ‘Handen Op’. Ze bewijst als tekstschrijver en zangeres dat vrouwen net zo hard en zelfs harder kunnen overkomen dan mannen. In woord, beeld en techniek. En dat doet ze beter dan wie dan ook die haar vooraf gingen.

Haar lyrics, teksten, zijn uit het leven gegrepen in duidelijke straattaal van nu. “Step ya game up, zoveel woorden maar je zegt niks, te gek voor woorden want ik heb geen tijd voor jou,” Aisha in ‘Fokkin’ Normaal’. Ze liegt niet en maakt geen zoetsappige flauwekul liedjes. Ze heeft ballen en stijl. Ze zingt en rapt over hoe het is in het leven van een muzikant en van een zelfstandige sterke vrouw. “Weer een nieuwe dag in het leven, weer een neppe lach maar wat geeft het, geen cent in mijn zak, niemand weet het, zolang er maar muziek is en te eten”, zingt Aisha in ‘Masker’.

Met een stevige werklust en passie voor muziek bracht Aisha in 2010 haar EP uit, bouwde ze haar eigen studio in haar huis en timmert ze verder aan haar muziekcarrière: nog meer muziek en nog betere shows.

Van haar moeder Jetty Weels, van de beroemde Nederlandse popgroep Mai Tai uit de jaren ’80, kreeg ze als kind veel mee. Ze heeft vele jaren en meters achter de rug in haar ontwikkeling als artieste. Ze kent het klappen van de zweep. Ze deed mee met verschillende talentenjachten, werkte samen met Donavon Nelson, de voormalige manager van George Michael en was deel van de meidenpopgroep LaliQ. Ze werkte ook samen met de producers van de Sugababes, Reverse en het duo The Opposites.

De EP ‘I Am Aisha’ werd op 11 oktober 2010 gelanceerd met een releaseparty in de Bitterzoet, Amsterdam.


‘Stop’ is de eerste single van I Am Aisha’s volgende studioplaat. Het nummer is verkrijgbaar via iTunes en de videoclip is vanaf vandaag te zien via I Am Aisha’s YouTube kanaal.


  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter