I am Aisha is een rebel   
08-01-2013
iamaisha_rebel_single_artwork

Vandaag verschijnt ‘Rebel’, de nieuwe single van zangeres I Am Aisha. De bijbehorende videoclip is te zien via YouTube.

Zangeres I Am Aisha verzekerde zich in de afgelopen jaren van een stevige positie in de ‘urban’ scene door diverse singles, videoclips en een EP uit te brengen. De sterke, onafhankelijke dame liet in 2012 het grote publiek kennis met haar maken nadat zij haar single ‘Stop’ uitbracht en het refrein verzorgde van de clubhit ‘Herrie in me oor’ (met rapper Jebroer).

Laatstgenoemde release werd genomineerd voor State Awards in de categorieën ‘beste single’ en ‘beste videoclip’. De videoclip bij het nummer werd meer dan een half miljoen keer bekeken en de zangeres maakte haar opwachting op festivals als Solar en de uitverkochte clubtournee van Mr Polska & Nouveau Riche. Dit bleef de media niet onopgemerkt en I Am Aisha was zodoende te zien in programma’s als Zo Raymann én ze maakte vast terugkerend onderdeel uit van Z@PP Live.

Op dit moment werkt I Am Aisha aan een nieuwe plaat met producers als Reverse, Soulsearchin’ en Boaz van de Beatz. In de single ‘Rebel’ zingt zij het niet altijd even nauw te nemen met geldende regels en verwachtingen. Daar waar ze veelal als R&B artiest wordt betiteld, laat Aisha op een uptempo, door overstuurde synths doorspekte productie van Boaz van de Beatz horen dat zij binnen meer genres prima uit de voeten kan. Nog voor de officiële releasedatum van de single, nam Slam FM het nummer al op in de playlist.

‘Rebel’ is de eerste single van I Am Aisha’s later dit jaar te verschijnen release. Op vrijdag 11 januari verzorgt de extravagante zangeres om 23.50 uur een optreden in De Graansilo tijdens Eurosonic Noorderslag waarin zij voor het eerst haar nieuwe werk ten gehore zal brengen.

Over I Am Aisha
Met pompende beats en rauwe stem trapte ze deur in van de Nederlandse  Pop en R&B muziekwereld. “Ik ben hier om een stempel te zetten, nou gooi je handen ‘hoog”, zingt Aisha in haar lied ‘Handen Op’. Ze bewijst als tekstschrijver en zangeres dat vrouwen net zo hard en zelfs harder kunnen overkomen dan mannen. In woord, beeld en techniek. En dat doet ze beter dan wie dan ook die haar vooraf gingen.

Haar lyrics, teksten, zijn uit het leven gegrepen in duidelijke straattaal van nu. “Step ya game up, zoveel woorden maar je zegt niks, te gek voor woorden want ik heb geen tijd voor jou,” Aisha in ‘Fokkin’ Normaal’. Ze liegt niet en maakt geen zoetsappige flauwekul liedjes. Ze heeft ballen en stijl. Ze zingt en rapt over hoe het is in het leven van een muzikant en van een zelfstandige sterke vrouw. “Weer een nieuwe dag in het leven, weer een neppe lach maar wat geeft het, geen cent in mijn zak, niemand weet het, zolang er maar muziek is en te eten”, zingt Aisha in ‘Masker’.

Van haar moeder Jetty Weels, van de beroemde Nederlandse popgroep Mai Tai uit de jaren ’80, kreeg ze als kind veel mee. Ze heeft vele jaren en meters achter de rug in haar ontwikkeling als artieste. Ze kent het klappen van de zweep. Ze deed mee met verschillende talentenjachten, werkte samen met Donavon Nelson, de voormalige manager van George Michael en was deel van de meidenpopgroep LaliQ. Ze werkte ook samen met de producers van de Sugababes, Reverse en het duo The Opposites.

I Am Aisha leverde in 2010 met haar hitsingle ’5 stappen voor’ een indrukwekkend visitekaartje af. In het nummer positioneert de zangeres zich als sterke, onafhankelijke vrouw die met haar tijd meegaat. Dat er geen mannen te pas hoeven komen aan het succes van Aisha bleek tevens uit de impact van de daaropvolgende singles ‘Ex’, ‘Fokkin Normaal’ en haar EP ‘I Am Aisha’.

‘Rebel’ is de eerste single van I Am Aisha’s volgende studioplaat. Het nummer is verkrijgbaar via iTunes en de videoclip is vanaf vandaag te zien via I Am Aisha’s YouTube kanaal.


Directe link videoclip: http://www.youtube.com/watch?v=st__cYVKHng
Directe link iTunes: https://itunes.apple.com/nl/album/rebel-single/id591808489


  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter