Hiphop beloftes van eigen bodem tijdens Noorderslag   
07-01-2013
Naamloos

Op vrijdag 11 januari presenteren Gaétan Consultancy en New Attraction Events in De Graansilo te Groningen een avondprogramma bestaande uit een reeks exclusieve showcases van o.a. Keizer, Jebroer, Kalibwoy, Zanillya en I am Aisha. Aansluitend vindt in samenwerking met het Amsterdamse uitgaansconcept ENCORE een afterparty plaats met diverse top DJ’s.

Tijdens het jaarlijks terugkerende festival Eurosonic Noorderslag wordt een uiteenlopende selectie bands de mogelijkheid geboden om een voorproefje op nieuw werk te presenteren. Er zijn helaas elk jaar meer aanmeldingen van acts die hier graag zouden spelen dan het programma toe laat. Om podium te bieden aan Nederlandse acts op het gebied van hiphop, R&B en reggae en dancehall hebben New Attraction Events en Gaétan Consultancy de handen in één geslagen en een reeks showcases geprogrammeerd.

Het programma wordt geopend door de Rotterdamse grimegroep NoizBoiz, wie in 2012 hun album ‘Georganiseerde choas’ uitbrachten, ondersteund door mediaoptredens in o.a. De Wereld Draait Door. De groep werkt momenteel aan de opvolger van het album, waarvan zij werk ten gehore zullen brengen.

Het Amsterdamse duo Massih & Kerem bracht eind 2012 hun debuutalbum ‘Onderweg naar huis’ uit, waarop de tekstdichter en producer samenwerken met o.a. Arie Boomsma, Hans Dagelet en Joy Wielkens. Zij zullen een optreden verzorgen waarin diverse nummers van het album, waaronder nieuwe single ‘Bank’, passeren.

Rapper D.A.B. scoorde in 2012 een nummer 1 hit op radiozender FunX met de single ‘Ik ga door’ en werkt aan nieuw materiaal wat hij onder begeleiding van zijn live band presenteert.

Het collectief Next of Kin bestaat uit zangers Caprice, Omar Soulay, rapper Complex en producer Controverse. In 2012 maakten zij het album ‘Fields of Meddo’, welke zij in volledige live setting spelen.

Punky Donch
combineert reggae met pop en rock op hun album ‘On my way’ wat eind 2012 verscheen. De achtkoppige groep scoort hit na hit in het Caribisch gebied en werd onlangs genomineerd voor een British Industry Reggae Award, welke in februari wordt uitgereikt in de O2 Arena in Londen. Met een intiem, akoestisch optreden spelen zij nummers van hun nieuwe album.

De Engelstalige rapper ZaCairo bracht in 2012 zijn mixtape ‘The Sixteens’ en een reeks bijbehorende videoclips uit. Met succes, want hij werd hierdoor uitgenodigd om een showcase te verzorgen tijdens het ‘Coast 2 Coast Industry Mixer’ event in Miami waar hij indruk wist te maken met zijn opzwepende clubtracks.

Zanillya
won in 2011 als eerste vrouwelijke MC de Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop met een spetterende liveshow die bestond uit een mix van rap, reggae, pop, blues en jazz. In het daaropvolgende jaar speelde ze op diverse festivals, tourde zij met de Popronde, kreeg zij veel media-aandacht , bracht zij de single ‘Voetstappen’ uit en werkte zij aan een debuutplaat. Zanillya zal nieuw materiaal ten gehore brengen in deze showcase.

Een andere vrouw wie duidelijk haar mannetje staat is zangeres I Am Aisha. Deze fashionista combineert R&B met hiphop, pop en een scherp geproduceerd randje. Samen met topproducers Boaz v/d Beatz, Soulsearchin’ en Reverse werkt zij momenteel aan haar debuutalbum ‘Rebel’ wat in 2013 zal verschijnen en waarvan zij een exclusief voorproefje laat horen in Groningen.

Eén van Nederlands populairste rappers in het clubcircuit is Keizer wie de één na de andere YouTube hit scoort, wekelijks voor druk bezochte discotheken speelt en te zien was in TV programma’s als ‘Ali B op volle toeren’, ‘Fort Boyard’ en ‘Rappers in de sneeuw’. De rapper legt momenteel de laatste hand aan zijn langverwachte debuutalbum ‘Karma’ welke in 2013 zal verschijnen. In Groningen laat hij horen wat men hierop kan verwachten.

De Amsterdamse dancehall artiest Kalibwoy won in 2010 de Grote Prijs van Nederland en bracht vervolgens een reeks mixtapes uit waarop hij zijn aanstekelijke energie laat horen over dancehall en reggae tracks. Met de EP ‘Frassboss’ bewees Kali echter dat hij net zo makkelijk uit de voeten kan op trap beats en hij een unieke stijl heeft. In december releasede Kalibwoy onder begeleiding van zijn liveband in een uitverkochte zaal zijn nieuwe mixtape ‘Kronic Kali Karlito’.

Na de showcases vindt een afterparty plaats in samenwerking met ENCORE. De wekelijkse nacht in de Melkweg bedient elke zaterdag liefhebbers van hiphop en R&B op hun wenken met een selectie van Nederlandse top DJ’s. ENCORE’s residents DJ Waxfiend, DJ Prime en DJ Jane Doe nemen de rest van de avond plaats achter de draaitafels. Nouveau Riche’ belofte Jebroer scoorde in 2012 een hit met zijn single ‘Herrie in me oor’, tourde met Mr Polska en zal tijdens de afterparty een optreden verzorgen. Ook de groep Flow & Co zal met een showcase laten zien waarom zij in december de Grote Prijs van Nederland wonnen.


Het volledige programma vindt vrijdag 11 januari plaats in De Graansilo aan de Griffeweg 4 te Groningen, op minder dan vijf minuten loopafstand van De Oosterpoort gevestigd. Toegang tot het programma en de afterparty is gratis.


Programma
20.30 NoizBoiz
20.50 Massih & Kerem
21.20 D.A.B.
21.55 Punky Donch
22.30 Next of Kin
23.00 ZaCairo
23.25 Zanillya
23.50 I Am Aisha
00.15 Keizer
00.40 Kalibwoy
01.00 ENCORE afterparty (DJ Waxfiend, DJ Prime, DJ Jane Doe, Jebroer en Flow & Co)


 • Twitter
 • Facebook
 • LinkedIn

Reacties

 1. Hi,
  Graag wil ik naar dit evenement. Maar ik vind het alleen niet terug op de site van de graansilo, ook toen ik belde was het niet bekend. Klopt de lokatie?

  Geschreven door Osha Venema op 7 januari 2013 om 22:28 2. Geschreven door Graansilo barst uit haar voegen tijdens Eurosonic/Noorderslag - Groninger Gezinsbode op 8 januari 2013 om 10:18 3. Ja, deze klopt.

  Geschreven door gaetan op 8 januari 2013 om 12:37Laat hier een reactie achter