Hef, Adje en Crooks bekronen eenmalige reünie met videoclip   
24-01-2011
boyzndehood

Op woensdag 26 januari aanstaande zijn Hef, Adje en Crooks eenmalig te zien in de Amsterdamse Paradiso als het collectief Boyz in de Hood. Dit zal zijn tijdens “Hiphop Vandaag: De opmars van het nieuwe regime”, een avond in het teken van hiphop van Nederlandse bodem. De artiesten bekronen de eenmalige reünie met een videoclip bij het nieuwe nummer ‘Familie Boven Zaken’, welke te zien is op Puna.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticket Service en alle bekende voorverkoopadressen.

Vorige week maakte organisator Puna.nl bekend dat RBdjan en Kleine Jay & Cartes zijn toegevoegd aan de imposante lijst van artiesten die aanstaande woensdag op het podium zullen verschijnen. Op het programma staan verder optredens van o.a. Rico en Sticks, Fresku, Kleine Viezerik, Boef en de gelogeerde Aap en Boyz in de hood.

Laatstgenoemd collectief, bestaande uit Hef, Adje en Crooks, zorgde eind 2008 voor opschudding binnen de Nederlandse hiphopscene met hun Boyz in de hood mixtape. Veteraan Adje (ook bekend als Ado’nis), nieuwkomer Hef en de toenmalig zestienjarige Crooks etaleren zich als vakkundige rappers en bewijzen dat muzikale aanleg in de familie zit. De drie broers oogsten succes met de release en weten hiermee een grote buzz rondom zichzelf op te bouwen. Als gevolg van zakelijke onenigheid besluit het drietal begin 2010 hun wegen te scheiden. De artiesten richten zich op solo carrières, een beslissing die niet geheel onverdienstelijk uitpakt. Zo brengt Hef zijn debuutalbum Hefvermogen opnieuw uit en begint Adje aan een album met hitproducer Reverse.

Speciaal voor Hiphop Vandaag zal een eenmalige familiereünie plaatsvinden in de Paradiso.
Dat alle zakelijke conflicten zijn uitgesproken, wordt onderstreept met een videoclip bij het nieuwe nummer ‘Familie Boven Zaken’. De clip is te zien op www.puna.nl.

In de nacht van vrijdag 21 januari waren onder andere Hef, Kleine Viezerik, Tastic en Adje te gast in Giel Beelen’s radioprogramma Nachtegiel op 3FM. Met Giel gingen zij in discussie over het gebrek aan draagvlak op de radio voor Nederlandse hiphop. Het gesprek maakte tongen los, zo bleek wel toen Ali B spontaan in belde om deel te nemen aan de discussie.
De uitzending is online terug te luisteren via http://bit.ly/gXGBpT.

Er zijn nog toegangskaarten voor Hiphop Vandaag beschikbaar.

Over Puna.nl
Hiphop is de hedendaagse volksmuziek voor een grote groep Nederlandse jongeren. Vooral op het internet is Nederlandse rap populairder dan ooit. Bij gebrek aan een toepasselijk aanbod van hiphop op televisie zoekt de doelgroep al jaren zijn toevlucht tot het internet hiervoor. Puna.nl kiest er bewust voor de nadruk te leggen op hiphop van Nederlandse bodem, wat zeer gewaardeerd wordt. Wat vijf jaar geleden begon als een hobby voor drie studievrienden is uitgegroeid tot Nederlands best bezochte website op het gebied van hiphop. Maandelijks vinden meer dan een half miljoen unieke bezoekers hun weg naar de laatste nieuwtjes, videoclips en muziek op Puna.nl.

Behalve een goedbezocht muziekblog werkte Puna.nl in het verleden aan compilatiealbums waarop zij Nederlands hiphoptalent een platform boden. Zo brachten zij de verzamelaars ‘Propaganda’ (2009) en ‘Rode Terreur’ (2010) uit.

Puna.nl maakt sinds mei 2010 in samenwerking met de VPRO’s 3VOOR12 het wekelijkse radioprogramma “Hiphop Vandaag”. Hiphop Vandaag in Paradiso is het eerste offline uitstapje van het blog. Net als het radioprogramma, ondersteunt VPRO 3VOOR12 ook dit initiatief van Puna.nl.

Woensdag 26 januari 2011 vindt Puna.nl’s “Hiphop Vandaag: De opmars van een nieuw regime” plaats in Paradiso, Amsterdam met live optredens van o.a. Boyz in de hood. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticket Service en alle bekende voorverkoopadressen. De clip ‘Familie Boven Zaken’ is te bekijken op www.puna.nl

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter