FULL helpt jongeren aan startkwalificaties   
23-02-2013
fullwp1 (1)

Stichting Twisted uit Almere is één van de twintig organisaties die zijn geselecteerd voor deelname aan het driejarige programmaKansen Voor Jongeren van het Oranje Fonds. Vanaf maart gaat het gezamenlijke project FULL van start waarin cultuureducatie wordt ingezet als middel om jongeren te stimuleren in het behalen van een startkwalificatie. Jongeren kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deelname.

Kansen Voor Jongeren is een initiatief van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima en richt zich op initiatieven die met behulp van vrijwilligers in actie komen tegen schooluitval onder jongeren. In schooljaar 2010-2011 verlieten ruim 34.000 jongvolwassenen voortijdig hun opleiding. Voor Stichting Twisted en het Oranje Fonds is het belangrijk dat iedereen naar eigen vermogen kan deelnemen aan het maatschappelijk leven in Nederland. Het behalen van een startkwalificatie draagt daar aanzienlijk aan bij. Stichting Twisted heeft het project ‘FULL’ ontworpen om hier een bijdrage aan te leveren. 

“Twisted gelooft dat jongeren zich leren ontwikkelen als talenten gestimuleerd worden. Dit gebeurt in ‘FULL’ door jongeren drie dagen per week een dagprogramma aan te bieden waarin urban arts en theater als middel worden ingezet om competentiegericht te werken. Dit heeft als doel om de jongeren bewust te laten worden van hun positie binnen de maatschappij en de kansen die zij hebben als ze hun vaardigheden op de juiste manier inzetten.”, aldus directrice Valery Mak.

Vanuit cultureel centrum De Glasbak (Almere Muziekwijk) werken de jongeren onder begeleiding van inspirerende professionals uit het vak aan diverse culturele disciplines welke tot uiting komen in een voorstelling vol muziek, dans en spel. 

Doel van het project is om gedurende drie jaar minimaal 150 jongeren in de leeftijdscategorie 18 tot en met 23 jaar aan eenstartkwalificatie te helpen. Dit diploma of certificaat is het einddoel van een persoonlijk ontwikkelingsplan wat de deelnemers maken met een persoonlijke coach. 

‘FULL’ slaat een brug tussen de jongeren, vrijwilligers, het onderwijs en de arbeidsmarkt en werkt hierin samen met o.a. Tempo Team, Gemeente Almere en ROC’s.

In maart gaan de activiteiten van start. Vanaf vandaag kunnen jongeren worden ingeschreven voor deelname viawww.stichtingtwisted.nl/full of door tijdens kantooruren contact op te nemen met Stichting Twisted (036-7670180).


Over Stichting Twisted
Stichting Twisted biedt professionele ondersteuning en daagt jongeren uit in de ontwikkeling van hun eigen ideeën in de vorm van projecten die bijdragen aan talentontwikkeling. De stichting biedt jongeren op laagdrempelige manier de kans om hun dromen, ambities en idealen na te streven in de vorm van sociaal-maatschappelijke projecten.

Stichting Twisted opereert op zowel lokaal, nationaal als internationaal niveau. Denk hierbij ook aan projecten t.b.v. ontwikkelingswerk in het buitenland. De stichting fungeert tevens als stagebedrijf voor jongeren die aan de hand van hun opleiding sociaal-maatschappelijke projecten uitvoeren. Alle projecten van de stichting worden voor en door jongeren georganiseerd.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter